Скумбрія в духовці з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрія - неймовірно смачна риба зі своїм особливим смаком і ароматом, а запечена з картоплею, вона перетворюється в неймовірно апетитне і ситне блюдо, підходяще для будь-якого приводу.
Можна сказати, що це класичний рецепт скумбрії в духовці з картоплею з мінімальним набором інгредієнтів, але смак при цьому блюдо абсолютно не втрачає насиченості. А приготувати його простіше простого: ми просто нарізаємо необхідні продукти і викладаємо у форму, а для наочного прикладу я пропоную вам докладний рецепт скумбрії в духовці з картоплею з фото.
- Скумбрія - 1 штука (вагою близько 400 грам)
- Картопля - 5-6 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Приправа для риби - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Мелені насіння кропу - За смаком

Чистимо і моєму овочі, а рибу размораживаем, якщо вона у вас морожена.

Потім відрізаємо плавники і хвіст і витягаємо нутрощі. Акуратно видаляємо хребет і промиваємо скумбрію під холодною водою.

Тепер її необхідно рясно посипати спеціями для риби, перцем і трохи посолити.

Картоплю нарізаємо тонкими півкільцями.

Лук так само нарізаємо півкільцями, а моркву кружечками.

Викладаємо картоплю на дно форми і посипаємо сіллю.

Зверху цибулю.

І потім морква.

Скумбрію кладемо спиною вгору.

На скумбрію викладаємо майонез і рівномірно розподіляємо його по всій рибі.

Потім посипаємо наша страва меленим чорним перцем і кропом. Вливаємо 300 грам води, закриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. А коли час вийде, виймаємо і насолоджуємося чудовим смаком.