Рецепт Скумбрія в духовці з картоплею фото

Скумбрія в духовці з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Скумбрія
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Скумбрія - неймовірно смачна риба зі своїм особливим смаком і ароматом, а запечена з картоплею, вона перетворюється в неймовірно апетитне і ситне блюдо, підходяще для будь-якого приводу.

Опис приготування:

Можна сказати, що це класичний рецепт скумбрії в духовці з картоплею з мінімальним набором інгредієнтів, але смак при цьому блюдо абсолютно не втрачає насиченості. А приготувати його простіше простого: ми просто нарізаємо необхідні продукти і викладаємо у форму, а для наочного прикладу я пропоную вам докладний рецепт скумбрії в духовці з картоплею з фото.

  • Скумбрія - 1 штука (вагою близько 400 грам)
  • Картопля - 5-6 штук
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Майонез - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Приправа для риби - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Мелені насіння кропу - За смаком
скумбрія в духовці з картоплею - фото крок 1
Чистимо і моєму овочі, а рибу размораживаем, якщо вона у вас морожена.
скумбрія в духовці з картоплею - фото крок 2
Потім відрізаємо плавники і хвіст і витягаємо нутрощі. Акуратно видаляємо хребет і промиваємо скумбрію під холодною водою.
скумбрія в духовці з картоплею - фото крок 3
Тепер її необхідно рясно посипати спеціями для риби, перцем і трохи посолити.
скумбрія в духовці з картоплею - фото крок 4
Картоплю нарізаємо тонкими півкільцями.
скумбрія в духовці з картоплею - фото крок 5
Лук так само нарізаємо півкільцями, а моркву кружечками.
скумбрія в духовці з картоплею - фото крок 6
Викладаємо картоплю на дно форми і посипаємо сіллю.
скумбрія в духовці з картоплею - фото крок 7
Зверху цибулю.
скумбрія в духовці з картоплею - фото крок 8
І потім морква.
скумбрія в духовці з картоплею - фото крок 9
Скумбрію кладемо спиною вгору.
скумбрія в духовці з картоплею - фото крок 10
На скумбрію викладаємо майонез і рівномірно розподіляємо його по всій рибі.
скумбрія в духовці з картоплею - фото крок 11
Потім посипаємо наша страва меленим чорним перцем і кропом. Вливаємо 300 грам води, закриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. А коли час вийде, виймаємо і насолоджуємося чудовим смаком.

Схожі рецепти