Рецепт Сьомга, тушкована з овочами фото

Сьомга, тушкована з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Баклажан , Помідор , Цибуля , Сьомга
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження , Новий рік , Ювілей
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сьомга - королівська риба. Навряд чи хто-небудь з цим не погодиться. Даний вид риби люблять все. Чого варті одні суші з її виконанням. Сьогодні поговоримо про те, як готувати сьомгу, тушковану з овочами.

Опис приготування:

Готувати сьомгу одне задоволення. Ця риба не має специфічного неприємного запаху, на відміну від багатьох представників водного царства. Проблем в приготуванні з неї, як правило, не буває. Треба просто слідувати загальним правилам: стежити за часом і температурою. Головне, сьомгу треба присмачувати соусом або підливою в процесі запікання, інакше вона може вийти сухий.

Дивіться, як приготувати сьомгу, тушковану з овочами, і радуйте свою сім'ю і гостей цим прекрасним святковим блюдом.

  • Сьомга - 300 грам
  • Морква - 1 штука
  • Баклажан - 1 штука
  • Помідори - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Вино біле - 30 мілілітрів
  • Масло рослинне - 30 грам
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
  • Сметана / майонез - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
сьомга, тушкована з овочами - фото крок 1
Беремо філе сьомги, промиваємо і просушуємо. Солимо, перчим. Кладемо в миску. Наливаємо трохи соєвого соусу, видавлюємо трохи лимона.
сьомга, тушкована з овочами - фото крок 2
Нарізаємо овочі. Цибуля, баклажани, помідори і перець ріжемо частково кубиками, частково півкільцями. Морква можна просто натерти на тертці.
сьомга, тушкована з овочами - фото крок 3
Беремо форму для запікання. Викладаємо в неї овочі. Зверху кладемо замариновану рибу. Поливаємо соком від маринаду. На рибу видавлюємо сметану. Присипаємо спеціями.
сьомга, тушкована з овочами - фото крок 4
Ставимо рибу в духовку на 40 хвилин при температурі 150 градусів. Через 25 хвилин треба її витягнути, полити соком, що виділився і покласти зверху кружечки лимона.
сьомга, тушкована з овочами - фото крок 5
І ось, наше блюдо готово. Викладаємо на тарілку нашу сьомгу з овочами і підливою, посипаємо зеленню. Можна подати свіжі овочі, картопля або рис. Смачного!

Схожі рецепти