Сьомга, тушкована з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Сьомга - королівська риба. Навряд чи хто-небудь з цим не погодиться. Даний вид риби люблять все. Чого варті одні суші з її виконанням. Сьогодні поговоримо про те, як готувати сьомгу, тушковану з овочами.
Готувати сьомгу одне задоволення. Ця риба не має специфічного неприємного запаху, на відміну від багатьох представників водного царства. Проблем в приготуванні з неї, як правило, не буває. Треба просто слідувати загальним правилам: стежити за часом і температурою. Головне, сьомгу треба присмачувати соусом або підливою в процесі запікання, інакше вона може вийти сухий.
Дивіться, як приготувати сьомгу, тушковану з овочами, і радуйте свою сім'ю і гостей цим прекрасним святковим блюдом.
- Сьомга - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лимон - 0, 5 штуки
- Перець болгарський - 1 штука
- Вино біле - 30 мілілітрів
- Масло рослинне - 30 грам
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Сметана / майонез - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Беремо філе сьомги, промиваємо і просушуємо. Солимо, перчим. Кладемо в миску. Наливаємо трохи соєвого соусу, видавлюємо трохи лимона.
Нарізаємо овочі. Цибуля, баклажани, помідори і перець ріжемо частково кубиками, частково півкільцями. Морква можна просто натерти на тертці.
Беремо форму для запікання. Викладаємо в неї овочі. Зверху кладемо замариновану рибу. Поливаємо соком від маринаду. На рибу видавлюємо сметану. Присипаємо спеціями.
Ставимо рибу в духовку на 40 хвилин при температурі 150 градусів. Через 25 хвилин треба її витягнути, полити соком, що виділився і покласти зверху кружечки лимона.
І ось, наше блюдо готово. Викладаємо на тарілку нашу сьомгу з овочами і підливою, посипаємо зеленню. Можна подати свіжі овочі, картопля або рис. Смачного!