Рецепт Сироп з чорноплідної горобини фото

Сироп з чорноплідної горобини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Чорноплідна горобина
Рецепти для схуднення
Для дітей
Десерти , Сироп
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Цей сироп дійсно один з найсмачніших, які я коли-небудь пробувала, тому я намагаюся заготовити його якомога більше, тим більше що в господарстві такого сиропу завжди знайдеться застосування.

Опис приготування:

Насправді багато хто недооцінює цю ягоду і, коли настає сезон її дозрівання, горобина так і залишається висіти на гілках, поки не осиплеться. Але я ніколи не проходжу повз її чагарників і ретельно збираю кожну ягідку, адже потім я можу приготувати смачний сироп з чорноплідної горобини в домашніх умовах. Смак у цього напою виходить настільки неймовірний, а аромат такий яскравий, що відразу мало хто може здогадатися, з чого він виготовлений. Такий сироп можна використовувати не тільки в якості напою, але також для випічки або приготування різних настоянок. Так що якщо у ваших друзів або на вашій ділянці росте ця ягідка, не проходьте повз неї, адже тепер ви будете знати, як зробити сироп з чорноплідної горобини.

  • Горобина чорноплідна - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Листя вишні - 100-200 штук
  • Кислота лимонна - 1-2 чайних ложок
сироп з чорноплідної горобини - фото крок 1
Почнемо ми з того, що промиємо ретельно листя вишні, заллємо їх холодною водою і поставимо на вогонь. Після того як рідина закипить, вогонь вимикаємо, а листя залишаємо на добу настоюватися.
сироп з чорноплідної горобини - фото крок 2
На наступний день можна приступати до приготування сиропу, перш за все нам слід акуратно відокремити горобину від гілочок, щоб не пошкодити ягідки. Гарненько промиваємо горобину під проточною водою.
сироп з чорноплідної горобини - фото крок 3
Потім ми знову ставимо вишневе листя разом з настоєм на вогонь, доводимо масу до кипіння і додаємо в її лимонну кислоту.
сироп з чорноплідної горобини - фото крок 4
Після цього пересипаємо промиті ягоди горобини в каструлю з листям.
сироп з чорноплідної горобини - фото крок 5
Коли рідина знову закипить, вимикаємо вогонь і залишаємо ягоди настоюватися протягом одного дня.
сироп з чорноплідної горобини - фото крок 6
Через добу ми відокремлюємо рідина від ягід, переливаємо сироп в каструлю, а що залишилася горобину можна використовувати для приготування варення.
сироп з чорноплідної горобини - фото крок 7
У каструлю з сиропом насипаємо цукор.
сироп з чорноплідної горобини - фото крок 8
Знову ставимо каструлю на вогонь, як тільки рідина закипить, варимо сироп протягом 3 хвилин, і знімаємо каструлю з вогню. Розливаємо гарячий сироп по стерилізованим баночках і закриваємо їх кришками. Укутуємо банки в плед або ковдру і залишаємо так до повного їх охолодження, після чого переносимо на зберігання в темне прохолодне місце.
сироп з чорноплідної горобини - фото крок 9
Ну а взимку, як належно, оцінюємо приголомшливий результат своєї роботи. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти