Сирно-вівсяна запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Сирно-вівсяна запіканка - незвичайне, дивно корисне і смачне блюдо. Приготуйте таку запіканку з вишнею, її обов'язково оцінять всі любителі цієї чудової ягоди. Спробуйте, це смачно!
Сирно-вівсяна запіканка стане прекрасним сніданком або вечерею. Її яскравий, насичений вишневий смак і аромат не залишить нікого байдужим.
Якщо у вас не виявилося під рукою лікеру, цілком можна обійтися і без нього. Просто замініть його молоком, збільшивши кількість останнього на 1 ст. L. За бажанням можна посипати готову запіканку цукровою пудрою, тертим шоколадом або подрібненими горіхами.
- Сир - 450 грам
- Пластівці вівсяні - 120 грам
- Цукор - 110 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 4 штуки
- Вишня - 450 грам (без кісточок)
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Лікер - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль картопляний - 20 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Вівсяні пластівці (100 м) змішайте з сіллю і цукром. З'єднайте суху суміш з попередньо розтопленим вершковим маслом. Решта пластівці залийте молоком і лікером.
2. Розділіть яйця на жовтки і білки. Сир змішайте з жовтками, цукром і розпушувачем. Якщо сир дуже зернистий, використовуйте блендер. Білки збийте в щільну піну. Вишні обсипте крохмалем, перемішайте. Змішайте сирну масу з вишнею, акуратно вмішати білки.
3. У форму рівномірно викладіть пластівці, змішані з маслом. Якщо вони вийшли кілька розсипчастими, це не страшно, т.К. При випічці з сиру виділиться досить вологи, яка їх оживляти.
4. Далі рівномірно розподіліть сирну масу. Поверх розкладіть вівсяні пластівці, замочені в молоці з лікером.
5. Пекін про 40 хвилин при температурі 180 ° С. Потім злегка остудіть запіканку у формі, і тільки потім вийміть з неї. Сирно-вівсяна запіканка готова! Смачного!