Вівсяна запіканка в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка виходить настільки смачною, що з'їдається практично за лічені хвилини! Вдале поєднання продуктів, ніжний смак і м'яка консистенція - запіканка припаде до смаку дітям і дорослим.
Для того, щоб приготувати вівсяну запіканку в мультиварці знадобиться мінімальний набір продуктів, які, як правило, є завжди під рукою. Яких то особливих кулінарних навичок теж не буде потрібно, рецепт з розряду - швидко, просто, бюджетно і смачно. Запіканка готується без додавання борошна і підійде як дорослим, так і маленьким діткам. Випічка виходить солодка, ароматна і корисна. Відмінна ідея для живильного сніданку або перекусу протягом дня. Кількість цукру регулюйте за смаком.
- Яблуко - 1-2 штук
- Цукор - 0, 5 склянки(200 мл.)
- Молоко - 0, 5 склянки
- Вівсяні пластівці - 1, 5 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Крупа манна - 1 Ст. Ложка (можна замінити на сухарі)
- Вершкове масло - За смаком
- Обкладинка - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

У глибокій мисці з'єднайте пластівці, молоко, цукор і яйця.

Додайте терті на крупній тертці яблука і корицю. Якщо яблука сильно соковиті, то попередньо їх відіжміть руками.

Все добре перемішайте.

Форму для випічки змастіть маслом і присипте дно і боки манкою. Якщо сумніваєтеся в покритті своєї чаші, то краще попередньо застеліть її пекарської папером так, щоб краї паперу виступали трохи вище рівня запіканки (за них можна буде взятися і витягти запіканку без особливого клопоту). Викладіть зверху готову масу і розрівняйте її ложкою або лопаткою.

Зверху розподіліть шматочки вершкового масла. Готуйте на режимі "випічка" 50 хвилин.

Готову вівсяну запіканку трохи остудіть і лише потім акуратно витягніть за допомогою контейнера для варіння на пару.

За бажанням перед подачею можна прикрасити верх запіканки цукровою пудрою, ягодами або фруктами. Подавайте самостійно або зі сметаною. Смачного!