Сирно-часниковий соус
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати сирно-часниковий соус «з нуля» до відварною овочам: брокколі, цвітній капусті, запеченого картоплі? З ним будь-яку страву набуває зовсім інший смак. Ось вам рецепт, це не складно!
Для приготування сирного соусу знадобляться всього 6 інгредієнтів, і найчастіше вони є в холодильнику завжди, так що приготувати його можна без праці. Крім овочів, такий соус можна подати до запеченої курки, крекери ... Да будь-яка їжа стане з сирно-часниковим соусом смачніше в 100 раз!
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики (свіжий тертий)
- Молоко - 2 склянки
- "сир чеддер" - 450 грам (гострий)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
У високу сковороду або сотейник покладіть вершкове масло, розтопіть його на середньому вогні до бульбашок.
Всипте просіяне борошно і ретельно розмішайте в маслі. Додайте подрібнений часник і продовжуйте збивати до тих пір, поки суміш не стане світло-коричневої.
Зменшіть вогонь, повільно влийте молоко і продовжуйте збивати до тих пір, поки молочна суміш не закипить. Нехай вона кипить безперервно, протягом хвилини.
Всипте тертий сир і перемішайте до утворення однорідної суміші (на мінімальному вогні).
Додайте сіль і перець за смаком, збийте все разом.
Подайте сирно-часниковий соус теплим.