Сирний суп з печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт сирного супу з печерицями з фото і покроковою інструкцією. Готується просто і виглядає красиво, але з'їдається дуже швидко!
Звичайно, в основі цього рецепта лежать традиції французької кухні з її пристрастю до сирів і грибам у всіх видах і проявах. Однак і висока кулінарія буває більш ніж доступна для простого обивателя - спробуйте приготувати сирний суп з печерицями і переконайтеся самі!
- Вода або бульйон - 1, 5 L
- Печериці - 300 грам
- Сир м'який - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Свіжа зелень - За смаком
- Крутонами (сухарики) - За смаком
Картопля необхідно очистити, промити і нарізати невеликими кубиками. Взагалі-то, чим дрібніше, тим краще, оскільки ми готуємо суп-пюре. Морква нарізаємо тонкою соломкою або трьом на тертці.
Печериці - тонкими пластинками. Заливаємо гриби окропом (або курячим бульйоном, теж гарячим) і ставимо на середній вогонь. Кладемо в каструлю цілу цибулину. Через 5-10 хвилин додаємо картоплю і моркву і варимо до готовності.
Зварену цибулину виймаємо і додаємо в каструлю сир, нарізаний або натертий на тертці (якщо покласти сир на годинку в морозилку, він натрете набагато простіше) невеликими порціями і при постійному помішуванні віночком.
Коли сир повністю розчиниться - вимикаємо вогонь, закриваємо кришкою. Вміст каструлі пюріруем за допомогою блендера або традиційним способом - через сито.
5. Знову ставимо на вогонь (тепер уже зовсім маленький), доводимо до кипіння і вимикаємо. Суп готовий! Подавати його потрібно, зрозуміло, гарячим. Кращий супровід - крутон з білого хліба і свіжа зелень.