Сирна паска на Великдень
(покроковий рецепт з фото)
Цей паску відрізняється м'якістю і ніжним сирним присмаком. Він виходить яскраво-жовтим всередині і не черствіє протягом декількох днів. Дивіться, як приготувати сирний паску на Великдень!
Щоб паски були м'якими і повітряними, Не робіть занадто щільним тісто, дайте їм добре підійти перед випіканням. Яскраві, м'які і неймовірно смачні пасочки порадують вас в Світле свято Великодня!
- Молоко - 80 мілілітрів
- Свіжі дріжджі - 15 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 100 грам
- Посипання кондитерська - 1 штука (упаковка)
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 350 грам
- Сир - 250 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Яйце - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний цукор - 1 штука (упаковка)
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Апельсинова цедра - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
Приготуйте продукти для паски. У міру приготування я буду детально розповідати, скільки куди використовується продуктів.
Спочатку приготуйте опару. Для цього в теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте солі щіпку і столову ложку цукру. Перемішайте. Додайте 2-3 столові ложки борошна, розмішайте і залиште в теплі на 10-15 хвилин.
Стакан цукру перемішайте за допомогою міксера з трьома яйцями, але один білок залиште для глазурі. Відокремте його і поставте в холодильник, накрийте кришкою, щоб не сох.
Додайте сир, ванільний цукор і знову міксером збийте до пишної однорідної маси.
Додайте куркуму, апельсинову цедру, розтоплене і негарячій вершкове масло.
З'єднайте підійшла опару зі збитою сирної-яєчною масою, перемішайте.
Додайте борошно, замісіть тісто. Воно повинно бути липким, але не рідким. На цьому етапі можна додати будь-які цукати, родзинки або горіхи.
Залиште тісто в теплі на 1, 5-2 годину, накрийте рушником.
Через дві години тісто має піднятися в три рази. Осадіть його руками.
Приготуйте форми для випічки паски. Можна використовувати паперові, алюмінієві або антипригарні. Змастіть форми жиром. Наповніть тестом на третину або трохи більше, враховуйте, що тісто добре піднімається. Залиште паски в теплі на 20 хвилин для вистоювання, після чого відправте їх в духовку для випікання. Час - 35-40 хвилин, температура - 175-180 градусів. Слідкуйте.
Поки паски випікаються, необхідно підготувати глазур. Для цього охолоджений білок збийте міксером до стійких піків. Після чого додайте 100 грамів цукрової пудри і дві столові ложки лимонного соку. Знову збийте до отримання щільного крему.
Глазур для пасок готова.
Візьміть остиглий паску, змастіть його верх глазур'ю і посипте кондитерської посипкою. Також вступите з рештою пасками. Успіху і світлого свята!