Сирні пряники
(покроковий рецепт з фото)
Уявити собі чаювання без ароматної випічки практично неможливо. Природно, що найсмачніший варіант - це домашні вироби, приготовані своїми руками з любов'ю і турботою.
Ставите питанням, як приготувати сирні пряники? Вивчіть цей рецепт, і у вас вийде відмінна випічка. Їх можна їсти на сніданок або полуденок з чаєм або кавою. А також можна брати з собою на роботу або навчання.
- Борошно - 500 грам
- Сир - 250 грам
- Цукор - 200 грам
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
- Молоко - 6 Ст. Ложок
- Жовток - 1 штука
- Ванілін - 22 грам
- Розпушувач - 11 грам
- Спеції за смаком (гвоздика, обкладинка, імбир, цедра лимона) - За смаком
- Білок - 1 штука
- Цукрова пудра - 125 грам
Розітріть до білого жовток з цукром і ваніліном. Додайте до отриманої маси сир, рослинна олія, розпушувач і молоко. За допомогою міксера збийте всі інгредієнти в однорідну пасту. В кінці всипте просіяне борошно і замісіть досить пружне тісто. Скачати його в кого і відправте в холодильник під харчовою плівкою на годину.
Духовку виставте на сто вісімдесят градусів. Поки та гріється, розкачайте тісто з холодильника в пласт товщиною близько одного сантиметра. Потім за допомогою різних формочок виріже майбутні пряники.
Деко застеліть пергаментом для запікання. На нього викладіть отримані прянички з тіста. Обов'язково залиште між ними трохи простору, так як в процесі випікання пряники збільшуються в розмірі і можуть склеїтися між собою.
Випікайте пряники двадцять хвилин, поки на них не з'явиться рум'яна кірочка.
Приготуйте глазур, в якій ви будете вмочати пряники. Це зовсім не складно, досить просто збити білок з цукровою пудрою до міцної піни. Потім викладіть пряники в миску з глазур'ю і гарненько їх в ній обваляйте.
Обмазані пряники викладіть на паперові рушники або ж на пергамент для випічки, щоб глазур затверділа. Як "підстилки" можна використовувати пергамент, на якому ви запікали пряники. Через десять хвилин глазур затвердіє і пряники можна буде скласти в кошик.