Сирні кульки (2 рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні розповім вам два рецепти приготування сирних кульок, смачною хрусткою закуски на всі випадки життя! Такі кульки відмінно підійдуть для швидкого перекусу або на фуршетний стіл.
Немає нічого простіше, ніж приготувати закуску у фритюрі, тим більше, якщо у вас залишився твердий сир і моцарелла після свят. Таку закуску необхідно готувати в розігрітій до 175-185 градусів фритюрі, так як саме ця температура дає можливість сиру розтанути, а скоринці на закусці стати хрусткою і золотистою. У рецепті я розповідаю, як приготувати сирні кульки (2 рецепт) з різних видів сирів.
- Міні-моцарелла (пачка) - 1 штука
- Борошно - 1/2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Панірувальні сухарі - 1/2 склянки
- Чебрець - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Сир твердий - 200 грам
- Білки - 3 штуки
1. Для початку злийте рідину з моцарели і акуратно промокніть її паперовим рушником. Після цього підготуйте паніровці: в панірувальні сухарі додайте сіль і чебрець, добре перемішайте.
2. Далі збийте яйце з допомогою міксера або віночка. Шарик моцарели за допомогою шпажки або зубочистки занурте в борошно, потім - у збите яйце і в панірувальні сухарі.
3. Для другого варіанту приготування сирних кульок натріть на дрібній тертці твердий сир. Білки яєць збийте з сіллю в піну і змішайте з сиром.
4. При необхідності додайте трохи борошна і сформуйте руками невеликі кульки. Обваляйте їх у борошні. Обсмажте обидва види кульок у фритюрі при температурі 175-185 градусів. Смачного!