Сирні кульки (2 рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 30 хв.
Сьогодні розповім вам два рецепти приготування сирних кульок, смачною хрусткою закуски на всі випадки життя! Такі кульки відмінно підійдуть для швидкого перекусу або на фуршетний стіл.
Опис приготування:
Немає нічого простіше, ніж приготувати закуску у фритюрі, тим більше, якщо у вас залишився твердий сир і моцарелла після свят. Таку закуску необхідно готувати в розігрітій до 175-185 градусів фритюрі, так як саме ця температура дає можливість сиру розтанути, а скоринці на закусці стати хрусткою і золотистою. У рецепті я розповідаю, як приготувати сирні кульки (2 рецепт) з різних видів сирів.
- Міні-моцарелла (пачка) - 1 штука
- Борошно - 1/2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Панірувальні сухарі - 1/2 склянки
- Чебрець - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Сир твердий - 200 грам
- Білки - 3 штуки
1. Для початку злийте рідину з моцарели і акуратно промокніть її паперовим рушником. Після цього підготуйте паніровці: в панірувальні сухарі додайте сіль і чебрець, добре перемішайте.
2. Далі збийте яйце з допомогою міксера або віночка. Шарик моцарели за допомогою шпажки або зубочистки занурте в борошно, потім - у збите яйце і в панірувальні сухарі.
3. Для другого варіанту приготування сирних кульок натріть на дрібній тертці твердий сир. Білки яєць збийте з сіллю в піну і змішайте з сиром.
4. При необхідності додайте трохи борошна і сформуйте руками невеликі кульки. Обваляйте їх у борошні. Обсмажте обидва види кульок у фритюрі при температурі 175-185 градусів. Смачного!