Рецепт Сирна маса з курагою фото

Сирна маса з курагою
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Сухофрукти , Чорнослив
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Десерти , Крем
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Самий мій улюблений продукт на сніданок - це сир! Він шалено корисний для здоров'я і прекрасно втаязикє голод. Особливо, якщо його змішати з фруктами. Ось, як приготувати сирну масу з курагою.

Опис приготування:

Готувати сирну масу я вважаю за краще сама. По перше, можна поекспериментувати з інгредієнтами, а по-друге - знайти хороший сир легше, що вже готовий продукт. У магазинної сирної маси суцільні консерванти і барвники. А хочеться вживати то, у чому все-таки є користь.

  • Сир - 400 грам
  • Чорнослив - 100 грам
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 50 грам
  • Ванілін - 1 штука
сирна маса з курагою - фото крок 1
Беремо сир. Найкраще, звичайно, якщо ви купите домашній або зробите самі, завасів з молока. Але ці часи, коли з магазинного молока можна було робити кефір і сир, давно канули в Лету. Тому я взяла звичайний сир в пачці в кількості двох штук. Протерла його через сито, щоб він став повітряним.
сирна маса з курагою - фото крок 2
Всипаємо в отриману розсипчасту масу цукор. Розтираємо його з сиром. Додаємо пару ложок сметани або йогурту за смаком. Що, і ще: якщо ви взяли жирний або, як іноді буває, "мокрий" сир, то у вас вийде не розсипчаста, а рідка маса. Тоді можна взагалі обійтися без сметани.
сирна маса з курагою - фото крок 3
Тепер про сухофруктах. Звичайно, ви в праві взяти курагу, промити і відразу її нарізати. Але тоді вона буде жестковата. Можливо, комусь сподобається такий варіант. Але я рекомендую замочити курагу в теплій воді на годину перед тим, як різати на шматочки. Тоді вона і вимиється краще, і м'якше стане, і смак розкриється краще. Додаємо нарізану курагу в сирну масу і перемішуємо. Частина кураги можна залишити на прикрасу.
сирна маса з курагою - фото крок 4
Додаємо щіпку ваніліну як завершальний штрих. Масу потрібно ретельно перемішати. Посипаємо зверху залишилися шматочками кураги. Сирна маса готова до вживання!

Схожі рецепти