Марципанова маса
(покроковий рецепт з фото)
Купити готову марципанову масу не так вже й легко. Її вартість часом ну дуже велика. Я хочу запропонувати більш вигідний рецепт, як приготувати марципанову масу в домашніх умовах.
Марципанову масу часто використовують для прикраси торта замість мастики. На відміну від неї, ця маса більш пластична, з нею не так складно працювати і її не потрібно так довго розминати. З марципанової маси можна зробити цукерки, а також можна підфарбувати її харчовим барвником.
- Мигдаль солодкий - 300 грам
- Гіркий мигдаль - 1 штука
- Вода - 1575 мілілітрів(75 мілілітрів для сиропу, 1, 5 літра для варіння мигдалю)
- Цукор - 225 грам
1
Гіркий мигдаль замочіть в склянці звичайної води, залиште на 12 годин, після цього дістаньте його і очистіть від шкірки. Розділіть його на 2 половинки і замочіть ще на 12-24 годин, залиште при кімнатній температурі. Міняйте воду кожні 8 годин.
2
У сотейник налийте воду і додайте цукор, надішліть сотейник на вогонь і варіть до повного розчинення крупинок. Залиште його до охолодження при кімнатній температурі.
3
У велику каструлю налийте 1, 5 літра води, доведіть до кипіння, потім додайте солодкий мигдаль і варіть 2 хвилини.
4
Відкиньте його на сито і промийте холодною водою. Остиглий мигдаль очистіть від шкірки і перекладіть на рушник. Залиште на 1 годину для повного висихання.
5
Перекладіть остиглий і очищений мигдаль порційно в кавомолку, розітріть до стану борошна. В одну з порцій додайте гіркий мигдаль.
6
В подрібнений мигдаль додайте 4 столові ложки сиропу, розімніть ложкою. Додавайте стільки сиропу, щоб марципанова маса не була розсипчастою, а трималася купи.
7
Якщо не плануєте використовувати масу відразу, то зберігайте її в холодильнику близько 3 тижнів.