Рецепт Сир з пастеризованого молока фото

Сир з пастеризованого молока
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Заготовки

Молочні продукти - незамінні помічники для нашого травлення! Також в них міститься кальцій і багато користі. І сьогодні я розповім, як приготувати сир з пастеризованого молока. Смачний!

Це рецепт сиру, який за смаком нагадує сільський. І навіть не віриться, що приготувати таке можна зі звичайного покупного молока. Секрет гарного смаку - в жирності: вибираємо молоко в магазині жирністю не менше 3, 2%.

  • Молоко - 2 L(3, 2% Жирона)
  • Кислота лимонна - 0, 3 чайних ложки
сир з пастеризованого молока - фото крок 1
Молоко переливаємо в каструльку і гріємо до 37 градусів. (пробуємо пальцем, має бути комфортно по відчуттях, т.К. Температура близька до температури нашого тіла). Варимо близько 5 хв.
сир з пастеризованого молока - фото крок 2
Марлю складаємо в кілька шарів, застилає нею сито. Сирну масу виливаємо туди. Чекаємо, поки стече сироватка.
сир з пастеризованого молока - фото крок 3
Через годинку сирок з покупного молока буде готовий! Їмо його з задоволенням! Приємного апетиту і доброго здоров'я!

Схожі рецепти