Сир з пастеризованого молока
(покроковий рецепт з фото)
Молочні продукти - незамінні помічники для нашого травлення! Також в них міститься кальцій і багато користі. І сьогодні я розповім, як приготувати сир з пастеризованого молока. Смачний!
Це рецепт сиру, який за смаком нагадує сільський. І навіть не віриться, що приготувати таке можна зі звичайного покупного молока. Секрет гарного смаку - в жирності: вибираємо молоко в магазині жирністю не менше 3, 2%.
- Молоко - 2 L(3, 2% Жирона)
- Кислота лимонна - 0, 3 чайних ложки

Молоко переливаємо в каструльку і гріємо до 37 градусів. (пробуємо пальцем, має бути комфортно по відчуттях, т.К. Температура близька до температури нашого тіла). Варимо близько 5 хв.

Марлю складаємо в кілька шарів, застилає нею сито. Сирну масу виливаємо туди. Чекаємо, поки стече сироватка.

Через годинку сирок з покупного молока буде готовий! Їмо його з задоволенням! Приємного апетиту і доброго здоров'я!