Сир з кислого молока
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати цей ніжний і дуже смачний сир з кислого молока, делікатний смак якого буде доповнений свіжим кропом. І зауважте, ніяких штучних консервантів!
Домашній сир з кислого молока і молока - це смачне і корисне блюдо. Щоб його приготувати нам знадобиться змішати яйця з кислим молоком, додати цю суміш в кипляче молоко і дочекатися відділення сироватки. Добавки для сиру можуть бути будь-якими і підібраними на ваш смак, а можна і зовсім обійтися без них, в будь-якому випадку, вийде дуже смачно. А детальніше, як приготувати сир з кислого молока в домашніх умовах, читайте в покроковому рецепті. Готуйте на здоров'я і з задоволенням!
- Молоко - 2 L(3, 2% жирності)
- Кисле молоко - 500 грам
- Яйця курячі - 4 штуки
- Кріп - 1 пучок
- Сіль - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Молоко перелийте в каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Поки молоко закипає, збийте яйця з кислим молоком.
У кипляче молоко влийте суміш з яєць і кислого молока, розмішайте. Готуйте на маленькому вогні, періодично помішуючи, поки не відокремиться сироватка.
Відкиньте на сито, застелене марлею, дайте стекти сироватці. Кріп дрібно наріжте і разом з сіллю додайте в сирну масу, перемішайте.
Коли вся сироватка стече, перекладіть сир в форму, накрийте його марлею і притисніть вантажем. Залиште на 8-10 годин для дозрівання.
Готовий сир покладіть в холодильник на 1-2 годину. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить близько 500 грам сиру. Смачного!