Штрудель з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Апетитний штрудель з ніжною кисло-солодкою начинкою з яблук і хрусткою рум'яною скоринкою - це випічка, від якої ніхто не в змозі відязикатися! З кулькою морозива особливо смачно!
Сьогодні хочу поділитися з вами одним з найулюбленіших рецептів в справі випічки. Яблука обожнюю, а випічку з ними - ще більше! Такою вона завжди виходить соковитою і ніжною, що просто неможливо встояти!
- Листкове тісто - 500 грам
- Яблука - 2-3 штук
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Горіхи - 0, 5 склянки
- Коричневий цукор - 3 Ст. Ложки
- Сухарі - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
Підготуйте інгредієнти.
Яблука почистіть від шкірки і поріжте невеликими кубиками.
Додайте борошно, цукор (2 ст. Л.) і корицю.
Перемішайте і дайте постояти хвилин 20, щоб яблука пустили сік.
Тим часом подрібніть горіхи (можна за допомогою ножа або в блендері), тільки не сильно дрібно.
Змішайте горіхи з коричневим цукром, 2 ст. L. Звичайного цукру і сухарями.
Розкачайте листкове тісто в прямокутну форму.
На одну половину, відступивши від краю сантиметри два, насипте суміш горіхів і сухарів, а зверху викладіть яблука.
Загорніть кінець тесту акуратно, накривши яблука.
Загорніть в рулет.
Кінець палиці робочого столу.
Застеліть деко пергаментом і викладіть штрудель. У мене вийшло цілих два з даної кількості продуктів.
Розігрійте духовку до 190 градусів.
Збийте яйце (можете додати столову ложку води) і змастіть їм штрудель.
Збийте яйце (можете додати столову ложку води) і змастіть їм штрудель.
Зробіть ножем надрізи. Надішліть штрудель в духовку на 40-45 хвилин.
Готовий штрудель можете посипати цукровою пудрою або подати з кулькою морозива.
Смачного!