Штрихування
(покроковий рецепт з фото)
Штрихування - це таджицький національне борошняний виріб. Зазвичай його готують з кислого дріжджового тіста з додаванням бавовняного масла, обсмажують у фритюрі і посипають великою кількістю цукрової пудри.
Штрихування - це дріжджовий хмиз. Процес приготування простий. Тісто не вимагає множинних обмінок і расстоек. А ось обсмажування не для квапливих. Щоб отримати рівний колір, одночасно смажте по дві штуки.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Дріжджі пресовані - 6 грам
- Вода - 120 мілілітрів
- Ванілін - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 540 мілілітрів(20 мл. Для тіста, 20 мл. Для змазування рук, 500 мл. Для фритюру)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Замісити тісто зручним способом. Зручно скористатися хлебопечкой. Завантажте теплу воду, борошно, дріжджі, сіль, ванілін і 20 мл. Рослинної олії. Поставте програму "тісто", по часу 1 час.
Викладіть тісто на робочу поверхню.
Поділіть тісто на кульки з однаковою вагою.
Прикрийте рушником і залиште на 15 хвилин.
Візьміть кульку і розкачати в джгут довжиною від 40 до 60 см. В довжину. Вибирайте оптимальну довжину вироби виходячи з наявності посуду для смаження.
Кожен розкатаний джгут перегніть навпіл і скрутіть.
Розігрійте рослинне масло в каструлі до легкого димку, після вогонь збавте. Опускайте в киплячу олію заготовки по дві штуки. Важливо, щоб вони не стикалися один з одним.
Обсмажуйте до рум'яної скоринки протягом декількох хвилин.
Обсмажуйте до рум'яної скоринки протягом декількох хвилин.
Готовий виріб перекладіть в сито, щоб стекли надлишки масла.
Рясно обсипте пиляє цукровою пудрою.
Пиляє готова. Приємного чаювання!