Рецепт Шоколадно-буряковий пиріг фото

Шоколадно-буряковий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Шоколад
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Незвичайно гармонійне поєднання смаків шоколаду і буряка надає цій випічці оригінальність. Пиріг виходить ніжним, злегка вологим і, в той же час, розсипчаста, схожим на шоколадний Брауні.

Опис приготування:

Для приготування цього пирога можна використовувати практично будь-який шоколад, як з наповнювачем (горіхи, родзинки та ін.), так і без нього. Якщо при цьому вибрати шоколад, який не містить молочних компонентів, то десерт вийде зовсім пісним. До того ж випікати такий пиріг можна в мультиварці, встановивши режим"Випічка" з 50 хвилин.

  • Буряк - 230-250 грам (відварна)
  • Шоколад - 90-100 грам (темний з цільним мигдалем)
  • Олія соняшникова - 80 мілілітрів(rafinirovannoe)
  • Цукровий пісок - 70-80 грам
  • Какао-порошок - 20 грам
  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Розпушувач - 1 Ст. Ложка
  • Сіль кухонна - 1/4 чайних ложки
шоколадно-буряковий пиріг - фото крок 1
Приготування шоколадно-бурякового пирога почніть з відварювання буряків. Можна приготувати її на пару (протягом 15-20 хвилин) або запекти в духовці. Для пирога потрібно одна буряк середнього розміру.
шоколадно-буряковий пиріг - фото крок 2
На наступному етапі з'єднайте в глибокій мисці всі сухі компоненти, крім цукру. Борошно і какао слід попередньо просіяти.
шоколадно-буряковий пиріг - фото крок 3
Потім перетворіть відварну буряк в пюре за допомогою блендера або натріть її на дрібній тертці.
шоколадно-буряковий пиріг - фото крок 4
Додайте в бурякове пюре соняшникову олію і всипте цукровий пісок, перемішайте до повного розчинення цукру.
шоколадно-буряковий пиріг - фото крок 5
Частинами при одночасному просеивании введіть в бурякову масу суху суміш, ретельно з'єднайте компоненти.
шоколадно-буряковий пиріг - фото крок 6
На заключному етапі влийте в тісто попередньо розтоплений (на водяній бані) шоколад і ще раз все перемішайте.
шоколадно-буряковий пиріг - фото крок 7
Викладіть тісто в підготовлену форму і випікайте пиріг в розігрітій до 170-180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин.
шоколадно-буряковий пиріг - фото крок 8
Готовий шоколадно-буряковий пиріг за бажанням посипте цукровою пудрою або полийте шоколадною глазур'ю.

Схожі рецепти