Шоколадно-арахісові кульки
(покроковий рецепт з фото)
Десерт не вимагає випічки. Сформуйте кульки з арахісового масла, потім занурте їх в розтоплений шоколад і залиште до застигання. Детальніше розповім в рецепті.
Такий десерт варто зберігати в холодильнику. Дуже смачно подавати кульки з чаєм або кавою. Арахісове масло відмінно поєднується з шоколадом, тому такий варіант безпрограшний. Можна повністю занурити кульки в шоколад або частково.
- Арахісове масло - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 0, 5 склянки
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Цукрова пудра - 3, 5 склянки
- Шоколадна стружка - 3 склянки
1. Викладіть в миску арахісове масло, розтоплене вершкове масло, сіль, екстракт ванілі, ретельно перемішайте, потім просійте в миску 2 склянки цукрової пудри і знову ретельно перемішайте.
2. Всипте залишок цукрової пудри і перемішуйте до отримання однорідної маси.
3. Візьміть ложкою трохи арахісової маси, сформуйте з неї кульки і викладіть на тацю, застелений пергаментним папером. Проробіть це з усією арахісової масою. Покладіть отримані кульки в холодильник мінімум на 1 час.
4. Як тільки кульки добре охолонуть, розтопіть шоколадну стружку в мікрохвильовці.
5. Занурте кульки за допомогою зубочистки в розтоплений шоколад, вони повинні бути покриті шоколадом на ¾. Поверніть кульки на піднос з пергаментним папером.
6. Охолодіть кульки в холодильнику, як мінімум протягом 1 годину. Шоколадно-арахісові кульки можна зберігати в пластиковому контейнері протягом декількох тижнів.