Рецепт Шоколадний торт за ГОСТом фото

Шоколадний торт за ГОСТом
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Молочні продукти, Какао, Згущене молоко
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Якщо ви шукали рецепт дійсно шоколадного торта, ви потрапили за адресою! дивіться, як приготувати шоколадний торт по ГОСТу - дуже вологий, ароматний і самий шоколадний, який можна уявити!

По можливості приготуйте бісквіт заздалегідь і дайте йому відлежатися протягом доби в пакеті - так він стане більш м'яким і не буде кришитися. Беріть якісне какао і чорний шоколад - від них залежить як смак, так і зовнішній вигляд торта. Обов'язково просочіть коржі сиропом - так вони стануть неймовірно вологими і будуть танути в роті. Якщо готуєте для дітей, коньяк з просочення можна виключити. В даному рецепті варто використовувати форму діаметром 18 см - так бісквіт вийде вище.

  • Борошно - 125 грам
  • Цукор - 225 грам(125 г в тісто, 100 г для сиропу)
  • Цукор - 225 грам(125 г в тісто, 100 г для сиропу)
  • Какао - 100 грам(20 г в тісто, 80 г в крем)
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Згущене молоко варене - 200 грам
  • Вода - 100 грам
  • Шоколад чорний - 100-130 грам
  • Коньяк - 1-2 Ст. Ложок
  • Коньяк - 1-2 Ст. Ложок
  • Рослинна олія - 50 грам
  • Рослинна олія - 50 грам
  • Яйце - 5 штук(250 г)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
шоколадний торт за ГОСТом - фото крок 1
1. Міксером збийте яйця до пишної піни, потім додайте цукор і збийте до білого кольору. Просіяне борошно змішайте з какао і розпушувачем.
шоколадний торт за ГОСТом - фото крок 2
2. Порціями додайте борошно до яєчної маси і акуратно перемішайте лопаткою. Дно і боки форми вистелити пергаментом, потім викладіть тісто і випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 35-40 хвилин.
шоколадний торт за ГОСТом - фото крок 3
3. Приготуйте крем: збийте міксером вершкове масло кімнатної температури, додайте згущене молоко кімнатної температури і збийте до однорідності.
шоколадний торт за ГОСТом - фото крок 4
4. Какао змішайте з рослинним маслом і додайте до крему. Знову перемішайте крем міксером. Бісквіт розрізати на три частини. Приготуйте сироп: воду з цукром підігрійте до розчинення цукру, злегка остудіть і додайте коньяк.
шоколадний торт за ГОСТом - фото крок 5
5. Зберіть торт, змащуючи коржі сиропом і кремом. Верх і боки торта також змажте кремом і прикрасьте розтопленим шоколадом. Для шоколадних пластівців нанесіть шоколад на пергамент, поверніть його в рулет і дайте застигнути.
шоколадний торт за ГОСТом - фото крок 6
6. Потім розгорніть рулет і прикрасьте торт шоколадними пластівцями. Залиште торт в холодильнику на 5-6 годин. Смачного!

Схожі рецепти