Шоколадний торт за ГОСТом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шукали рецепт дійсно шоколадного торта, ви потрапили за адресою! дивіться, як приготувати шоколадний торт по ГОСТу - дуже вологий, ароматний і самий шоколадний, який можна уявити!
По можливості приготуйте бісквіт заздалегідь і дайте йому відлежатися протягом доби в пакеті - так він стане більш м'яким і не буде кришитися. Беріть якісне какао і чорний шоколад - від них залежить як смак, так і зовнішній вигляд торта. Обов'язково просочіть коржі сиропом - так вони стануть неймовірно вологими і будуть танути в роті. Якщо готуєте для дітей, коньяк з просочення можна виключити. В даному рецепті варто використовувати форму діаметром 18 см - так бісквіт вийде вище.
- Борошно - 125 грам
- Цукор - 225 грам(125 г в тісто, 100 г для сиропу)
- Цукор - 225 грам(125 г в тісто, 100 г для сиропу)
- Какао - 100 грам(20 г в тісто, 80 г в крем)
- Вершкове масло - 200 грам
- Згущене молоко варене - 200 грам
- Вода - 100 грам
- Шоколад чорний - 100-130 грам
- Коньяк - 1-2 Ст. Ложок
- Коньяк - 1-2 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 50 грам
- Рослинна олія - 50 грам
- Яйце - 5 штук(250 г)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Міксером збийте яйця до пишної піни, потім додайте цукор і збийте до білого кольору. Просіяне борошно змішайте з какао і розпушувачем.
2. Порціями додайте борошно до яєчної маси і акуратно перемішайте лопаткою. Дно і боки форми вистелити пергаментом, потім викладіть тісто і випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 35-40 хвилин.
3. Приготуйте крем: збийте міксером вершкове масло кімнатної температури, додайте згущене молоко кімнатної температури і збийте до однорідності.
4. Какао змішайте з рослинним маслом і додайте до крему. Знову перемішайте крем міксером. Бісквіт розрізати на три частини. Приготуйте сироп: воду з цукром підігрійте до розчинення цукру, злегка остудіть і додайте коньяк.
5. Зберіть торт, змащуючи коржі сиропом і кремом. Верх і боки торта також змажте кремом і прикрасьте розтопленим шоколадом. Для шоколадних пластівців нанесіть шоколад на пергамент, поверніть його в рулет і дайте застигнути.
6. Потім розгорніть рулет і прикрасьте торт шоколадними пластівцями. Залиште торт в холодильнику на 5-6 годин. Смачного!