Шоколадний торт без цукру
(покроковий рецепт з фото)
Випічка може бути не тільки смачною, але і корисною. Один дуже нескладний і нереально смачний варіант, як приготувати шоколадний торт без цукру я якраз хочу вам показати. Запам'ятовуйте і повторіть!
У тісто і крем, замість цукру, рекомендую використовувати мед або кленовий сироп, наприклад. Додавання натурального йогурту також робить рецепт дуже привабливим для шанувальників здорово харчування. Таким десертом можна балувати і дорослих, і діток.
- Яйце - 3 штуки
- Мед або сироп klenovиy - 1 Склянка
- Натуральний йогурт - 2 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Какао - 1/2 склянки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1.5 чайних ложки
- Кленовий сироп - 1/3 склянки (крем)
- Какао - 1/3 склянки (крем)
- Натуральний йогурт - 1.5 склянки (крем)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка (крем)
1. Дві жароміцні форми застеліть пергаментом і змастіть чуточкой масла.
2. Яйця в глибокій мисці з'єднайте з медом або сиропом.
3. Збийте до однорідності. Додайте йогурт і розпушувач.
4. Всипте какао, додайте ванільний екстракт.
5. Додайте просіяне борошно і сіль. Перемішайте все до однорідності. Розлийте тісто по двох формах і відправте в розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте коржі близько півгодини.
6. Для приготування крему з'єднайте сироп, какао, йогурт, ванільний екстракт.
7. Перемішайте до однорідності.
8. Остудіть коржі і розріжте кожен навпіл.
9. Промажьте кожен корж кремом.
10. Залишки вилийте зверху. Залиште шоколадний торт без цукру просочуватися на декілька годин перед подачею. Прикрасьте за бажанням шоколадом, горішками або ягодами.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!