Шоколадний рулет з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Цей ніжний рулет припаде до смаку всім любителям шоколаду. Ще б пак - шоколадний бісквіт, шоколадний крем шантильї і какао. Відтінити смак шоколаду кислинкою вишні, буде смачно!
При випічці бісквіта для рулету дуже важливо не пересушити тісто! При згортанні гарячого рулету, іноді, верхній-тоненький шар тіста прилипає до паперу або рушнику. Про всяк випадок можна присипати папір цукром, викласти на нього гарячий рулет і згорнути, тоді все залишиться на місці.
- Яйця - 3 штуки (тІСТО: всі продукти нижче)
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне в / сорт - 2 Ст. Ложки
- Сухе молоко - 1 Ст. Ложка
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (меч)
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки (кРЕМ: всі продукти нижче)
- Вершки - 250 мілілітрів (жирністю 33-35%)
- Какао-напій - 2 Ст. Ложки
- Вишня - 1 Склянка
- Тертий шоколад - 2-3 Ст. Ложок
Прогрейте духовку до 200 градусів. Збийте яйця з цукром в пишну масу. Працюйте міксером на високій швидкості не менше 2 хвилин.
Введіть просіяне з розпушувачем і какао-порошком борошно, додайте дрібку солі. Акуратно, рухами зверху вниз перемішайте тісто лопаткою.
Вилийте тісто на деко з силіконовим килимком для випічки і відразу ж поставте в духовку. Випікайте хвилин 5-7, не пересушите. Бісквіт повинен бути ніжним.
Вийміть бісквіт, переверніть на папір і зніміть килимок. Туго скрутіть в рулет і зафіксуйте форму рушником. Остудіть повністю.
Для крему густі вершки змішайте з какао-напоєм і цукровою пудрою, збийте в пишну піну. Вершки і посуд для збивання повинні бути холодними. Частина крему перекладіть в кулінарний мішок з насадкою «зірка» і приберіть в холодильник.
Розгорніть бісквіт і змастіть його кремом. Посипте тертим шоколадом і розкладіть вишню без кісточок. Поверніть в рулет, по можливості тугий.
Посипте рулет зверху какао-напоєм через ситечко і прикрасьте відкладеним кремом, вишнею і листочками м'яти. Крем дуже ніжний і рулет виходить повітряним. Різати його ножем важко, ніж безжально мне рулет. Скористайтеся зубною ниткою - підведіть нитку під рулет, перехресно зведіть кінці над рулетом в потрібному місці і потягніть в різні боки - шматочок відріже легко і акуратно.
Подавайте рулет до чашки чорної кави - дуже смачно!