Рецепт Шоколадний пряник «Чорнослив в ромі» фото

Шоколадний пряник «Чорнослив в ромі»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Сухофрукти , Чорнослив , Ваніль
ПП рецепти
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пряники
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Пряник цей просто найсмачніше! виходить ніжним, трохи вологим, дуже шоколадний! А ще він дуже-дуже ароматний, пряний, з шматочками чорносливу, замоченного в ромі ... Загалом - смакота!

Опис приготування:

Цей пряник (а скоріше навіть кекс) дуже ситний і не менш смачний. Поєднує в собі цілу гаму різних смаків. Провідну ноту тут грає чорнослив, замочений в ромі. Хоча чорнослив можна замінити іншими сухофруктами і замочувати можна не в ромі, а, наприклад, в яблучному соку. Тісто теж дуже смачне і ароматне, завдяки наявності пряникових спецій, какао, мед і варення. А зверху цей чудовий пряник покритий шоколадною глазур'ю. Обов'язково приготуйте цю прекрасну випічку і порадуйте своїх домашніх!

  • Борошно - 2 склянки
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
  • Кориця мелена - 1/2 чайних ложки
  • Імбир мелений - 1 щіпка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Гвоздика мелена - 1 щіпка
  • Ваніль - 1 щіпка
  • Розчинна кава - 1, 5 чайних ложки
  • Джем вишневий - 2 Ст. Ложки
  • Чорнослив - 100 грам (без кісточок)
  • Ром - 150 мілілітрів
  • Шоколад гіркий - 60 грам (для глазурі)
  • Вершки - 60 мілілітрів
шоколадний пряник
1. Нагрійте молоко і розтопіть в ньому масло.
шоколадний пряник
2. Додайте мед.
шоколадний пряник
3. Додайте какао, спеції, кава.
шоколадний пряник
4. Потім додайте борошно з содою і розпушувачем. Не давайте закипіти. Просто заваріть тісто і зніміть його з вогню.
шоколадний пряник
5. Трохи остудіть і додайте яєчні жовтки.
шоколадний пряник
6. Чорнослив помийте і заздалегідь замочіть в ромі. Наріжте і додайте в тісто.
шоколадний пряник
7. Окремо збийте білки, акуратно введіть їх в тісто.
шоколадний пряник
8. Форму для запікання змастіть маслом і присипте какао. Вилийте тісто і випікайте його в розігрітій до 180 градусів духовці близько 1 годину.
шоколадний пряник
9. Для глазурі розтопіть на водяній бані шоколад з вершками, добре перемішайте і полийте на пряник зверху.
шоколадний пряник
10. Подайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти