Шоколадний пряник «Чорнослив в ромі»
(покроковий рецепт з фото)
Пряник цей просто найсмачніше! виходить ніжним, трохи вологим, дуже шоколадний! А ще він дуже-дуже ароматний, пряний, з шматочками чорносливу, замоченного в ромі ... Загалом - смакота!
Цей пряник (а скоріше навіть кекс) дуже ситний і не менш смачний. Поєднує в собі цілу гаму різних смаків. Провідну ноту тут грає чорнослив, замочений в ромі. Хоча чорнослив можна замінити іншими сухофруктами і замочувати можна не в ромі, а, наприклад, в яблучному соку. Тісто теж дуже смачне і ароматне, завдяки наявності пряникових спецій, какао, мед і варення. А зверху цей чудовий пряник покритий шоколадною глазур'ю. Обов'язково приготуйте цю прекрасну випічку і порадуйте своїх домашніх!
- Борошно - 2 склянки
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 120 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 3/4 склянки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
- Кориця мелена - 1/2 чайних ложки
- Імбир мелений - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Гвоздика мелена - 1 щіпка
- Ваніль - 1 щіпка
- Розчинна кава - 1, 5 чайних ложки
- Джем вишневий - 2 Ст. Ложки
- Чорнослив - 100 грам (без кісточок)
- Ром - 150 мілілітрів
- Шоколад гіркий - 60 грам (для глазурі)
- Вершки - 60 мілілітрів
1. Нагрійте молоко і розтопіть в ньому масло.
2. Додайте мед.
3. Додайте какао, спеції, кава.
4. Потім додайте борошно з содою і розпушувачем. Не давайте закипіти. Просто заваріть тісто і зніміть його з вогню.
5. Трохи остудіть і додайте яєчні жовтки.
6. Чорнослив помийте і заздалегідь замочіть в ромі. Наріжте і додайте в тісто.
7. Окремо збийте білки, акуратно введіть їх в тісто.
8. Форму для запікання змастіть маслом і присипте какао. Вилийте тісто і випікайте його в розігрітій до 180 градусів духовці близько 1 годину.
9. Для глазурі розтопіть на водяній бані шоколад з вершками, добре перемішайте і полийте на пряник зверху.
10. Подайте до столу. Смачного!