Шоколадний пиріг без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний пористий пиріг для любителів шоколадної випічки. Мінімум продуктів, мінімум зусиль, а підсумок безсумнівно порадує всю родину. А ще цей ніжний і ароматний пиріг можна приготувати під час посту.
Хочете швиденько спекти щось смачненьке до чаю, а в будинку немає ні вершкового масла, ні яєць? Або у вас алергія на молочні продукти і яйця? Не біда! Я розповім вам, як приготувати шоколадний пиріг без яєць. Адже знадобиться мінімум інгредієнтів, які напевно у вас знайдуться. Тісто для пирога робиться швидко і просто, а в результаті у вас буде ніжний, злегка вологий і ароматний пиріг до чаю. Його навіть можна прошарувати варенням або залити глазур'ю, щоб отримати торт.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Оцет 9% - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Ванільний екстракт або есенція - 1 Чайна ложка (можна замінити ванільним цукром 1 ç.l)
Відміряємо і висипаємо в миску борошно, цукор, сіль, соду і какао.
Ретельно перемішуємо.
Робимо в вийшла суміші три виїмки.
І наливаємо в одну оцет, в другу - рослинне масло, а в третю - ванільну есенцію.
Наливаємо склянку води.
І ретельно перемішуємо до однорідності.
Форму діаметром 20 см застилає пергаментом, перекладаємо в неї тісто і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 35-40. Перевіряємо готовність сухий дерев'яною зубочисткою.