Шоколадний кисіль
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам легкий спосіб порадувати близьких - приготувати для них шоколадний кисіль! Рецепт шоколадного киселю дуже простий, приготувати його під силу кожному. Готуємо!
Цей рецепт приготування шоколадного киселю відмінно підходить, якщо у вас є маленька дитина, якому "закортіло" смачненького прямо зараз, або ж якщо ви самі, як діти, іноді просто не можете встояти перед десертом У будь-якому випадку, приготувати шоколадний кисіль можна дуже швидко, так що довго нидіти вам не доведеться. Отже, рецепт шоколадного киселю - до вашої уваги:
1. Ставимо каструльку з молоком на плиту. Уважно стежимо, щоб не втекло і не згорнулося.
2. Як тільки починає підходити до закипання, кидаємо цукор і какао в цей майбутній шоколадний кисіль в домашніх умовах. Перемішуємо.
3. Беремо велику столову ложку, і розводимо в ній крохмаль двома ложечками води. Додаємо все це теж до нашого молоку.
4. Думаю, до цього моменту ваше молоко вже впевнено кипить, так що ще раз все разом перемішати - і негайно знімаємо з вогню. Розливаємо по чашках і пригощаємо киселем в гарячому або холодному вигляді рідних ласунів.
Мені також дуже подобається цей простий рецепт шоколадного киселю тим, що такий кисіль можна покласти в холодильник, тоді наш кисіль перетворюється в такий собі шоколадний соус, який можна прикрасити фруктами, горішками або вершками, або ж використовувати в якості десертного соусу.
- Молоко - 1 Склянка
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Какао-порошок - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2 чайних ложки
1. Ставимо каструльку з молоком на плиту. Уважно стежимо, щоб не втекло і не згорнулося.
2. Як тільки починає підходити до закипання, кидаємо цукор і какао в цей майбутній шоколадний кисіль в домашніх умовах. Перемішуємо.
3. Беремо велику столову ложку, і розводимо в ній крохмаль двома ложечками води. Додаємо все це теж до нашого молоку.
4. Думаю, до цього моменту ваше молоко вже впевнено кипить, так що ще раз все разом перемішати - і негайно знімаємо з вогню. Розливаємо по чашках і пригощаємо киселем в гарячому або холодному вигляді рідних ласунів.
Мені також дуже подобається цей простий рецепт шоколадного киселю тим, що такий кисіль можна покласти в холодильник, тоді наш кисіль перетворюється в такий собі шоколадний соус, який можна прикрасити фруктами, горішками або вершками, або ж використовувати в якості десертного соусу.