Шоколадний хліб з цукіні
(покроковий рецепт з фото)
Вам набридла звична випічка? Хочете не просто щось солодке або ситне? У вас є шанс спробувати несподіваний варіант, який здивує всіх. У ньому змішалися різні смаки і текстури. Читайте!
З цього рецепта ви дізнаєтеся про те, як приготувати шоколадний хліб з цукіні. Що, таке можливо. Тут більше переважає солодкість, хоча і солоні нотки ви теж помітите. Багато хто скаже, що це більше більше схоже на кекс, але немає: таке тісто замішується на хліб. Подавайте його до чаю з маслом і джемом.
- Вершкове масло - 100 грам
- Темний шоколад - 200 грам
- Cukini - 2 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 210 грам
- Цукор коричневий - 165 грам
- Какао - 40 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 75 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Еспрессо порошок - 0, 5 чайних ложки
1. Для початку цукіні натріть на тертці або подрібніть в комбайні.
2. Розтопити масло. Потім перемішайте його з цукром.
3. Додайте яйця і ванілін. Продовжуйте заважати.
4. В іншому посуді змішайте борошно з какао, сіллю, содою, еспресо і розпушувачем.
5. Потім обидві маси перемішайте.
6. А в кінці додайте цукіні і шоколад (крапельками або поламаний).
7. Замішайте тісто. Викладіть його в форму для випічки.
8. Запікайте хліб протягом 60 хвилин при 180 градусах в духовці. Остудіть його трохи і пробуйте. Приємного чаювання!