Шоколадні мафіни
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт для тих, хто любить шоколадну випічку. Чудові повітряні шоколадні маффіни з шматочками шоколаду всередині - відмінне доповнення до чашечки чаю або склянці молока і свято для ласунів!
Щоб вихідні дні стали справжнім святом, приготуйте з ранку для всієї родини чудові і смачні шоколадні маффіни. Робляться вони досить швидко і без особливого клопоту. Я розповім вам, як приготувати шоколадні маффіни з шматочками шоколаду всередині. Рецепт простий, продукти легкодоступні, тому не лінуємося і готуємо!
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Цукор - 150 грам
- Масло рослинне - 1/4 склянки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Вода - 1 Склянка
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Шоколад - 100 грам (шоколадні краплі або коржі)
- Оцет - 1 Чайна ложка

Включаємо духовку, нехай нагрівається до 200 градусів. Наливаємо в миску воду, додаємо рослинне масло і оцет.

І збиваємо вінчиком до однорідності.

В іншій мисці змішаємо сухі інгредієнти: борошно, какао, соду, сіль, цукор і розпушувач.

Додаємо сухі інгредієнти в суміш води, масла і оцту.

І ретельно перемішуємо, щоб тісто вийшло без грудочок.

Додаємо в тісто 2/3 подрібненого шоколаду або шоколадних крапельок.

І розмішуємо, щоб шоколадні шматочки рівномірно розподілилися по тесту.

Розкладаємо тісто по формах, повинно вийти 12 маффинов.

Зверху посипаємо рештою шоколадними крапельками або шматочками шоколаду. Якщо це крапельки, злегка втиснути їх в тісто.

Випікаємо в розігрітій духовці протягом 20-25 хвилин.

Злегка остиглі маффіни дістаємо з форми. Можна подавати їх до столу.