Шоколадне печиво з начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Люблю шоколадне печиво, але, якщо захотілося здивувати гостей своєю майстерністю і кулінарними навиками, то спекти звичайне - це мало. Розповім, як приготувати шоколадне печиво з начинкою.
Для начинки використовують суміш вершкового сиру і ягід, можна свіжі або заморожені, а також можна взяти звичайне варення. Тут використовуйте будь-які за смаком або ті, що є, наприклад, полуницю, малину, смородину, чорниця. Печиво варто їсти після охолодження. У вас вийде печиво великої форми, але його буде мало (близько 10 штук).
- Вершкове масло - 60 грам
- Цукор білий - 50 грам
- Цукор коричневий - 50 грам
- Яйця - 1 штука
- Ванільний екстракт - 3 чайних ложки
- Борошно - 0, 5 склянки
- Какао - 30 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 1 Ст. Ложка
- Вершковий сир - 50 грам
- Цукрова пудра - 1/4 склянки
- Полуничне варення - 1 Ст. Ложка
1. Змішайте вершковий сир, цукрову пудру, варення і 2 чайних ложки ванільного екстракту. Надішліть начинку в морозильну камеру.
2. В окремій мисці змішайте вершкове масло з цукром, додайте яйця, ванільний екстракт, борошно, какао, сіль і соду, молоко.
3. Гарненько перемішайте тісто.
4. Оберніть тісто плівкою і відправте на пару годин в холодильник.
5. Розділити тісто 10 частин, потім кожну ще на 2 (вийде 20 шматочків), скачайте кульки з кожної частини.
6. Дістаньте з морозилки начинку. Кожна кулька розкачайте в невелике коло.
7. Візьміть один гурток, викладіть на нього начинку і накрийте другим кружечком, гарненько притисніть краю.
8. Випікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин. Їжте тепле печиво або після охолодження.