Шоколадна пряник
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірний аромат какао і спецій дражнить вас… а пряник тільки ще випікається в духовці! Вона буквально тане в роті: НЕ соковита, але злегка волога, залишає божевільне післясмак мовою!
Пропоную вам рецепт, як приготувати шоколадну пряник. Ніжна, шоколадна, ароматна пряник! Обожнюю таку випічку! Готується вона легко, а результат просто приголомшливий. Подивіться, який пористий м'якуш, він просто розчиняється у вас в роті, а рука тягнеться за наступним шматочком! Готуйте з задоволенням!
- Борошно - 150 грам
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Сухофрукти - 1/2 склянки (родзинки, в'ялена журавлина)
- Горіхи - 1/2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Жовток яєчний - 1 штука
- Цукор - 1/2 склянки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Спеції - 2 чайних ложки (обкладинка - 1/2 немає. Л., гвоздика - 1/2 немає. Л., кардамон - 1 щіпка, ванілін - 1 щіпка)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Масло розтопіть і остудіть. Якщо мед не рідкий, розтопіть його на водяній бані. Сухофрукти замочіть в гарячій воді на 10 хвилин і злийте воду.
Горіхи подрібнити в крупну крихту за допомогою качалки або ножа.
Яйця і цукор збийте в пишну піну до розчинення цукру. Додайте сметану, розтоплене масло, мідь. Всі збийте.
Поступово додайте суміш борошна, какао і розпушувача, перемішайте. Додайте горіхи, сухофрукти і перемішайте.
Розігрійте духовку до 160 градусів. Змастіть форму (22*11см) маслом, наповніть тістом не більше, ніж на 4 см. Поставте в розігріту духовку і випікайте протягом 50 хвилин до сухої сірники.
Остудіть готову пряники у формі, а потім - на решітці. Пряники стає смачніше на наступний день, тому раджу набратися терпіння і покуштувати її не раніше цього терміну.
Смачного!