Шарлотка зі сметаною і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Улюблена багатьма дорослими і дітьми блюдо, смак якого знайомий з дитинства - це шарлотка зі сметаною і яблуками. Досить проста в приготуванні, але неймовірно ароматна і смачна.
Яблучний пиріг на сметані виходить смачніше шарлотки, а готувати легше. Якщо у вас пиріг виходить тугий і не пропечений, тоді зверніть увагу на цей докладний рецепт.
- Яблука - 500 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 200-250 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 10 грам
- Сода - 0.5 чайних ложки
- Борошно - 250 грам
1. Рецепт приготування шарлотки зі сметаною і яблуками настільки простий, що з ним впораються навіть початківці кулінари. Тут немає абсолютно ніяких премудростей. Яйця вбити в глибоку миску. Трохи збити виделкою і додати цукор за смаком. Ретельно збити.
2. У процесі збивання, додати сметану. Цукор повинен повністю розчиниться, а маса стати однорідною.
3. Щоб шарлотка зі сметаною і яблуками в домашніх умовах була більш пишною, борошно попередньо потрібно просіяти. Це не тільки запобігатиме потраплянню шматочків, але і наситить борошно додатковим киснем. Додати до яєць просіяне борошно і дрібку соди. Продовжувати збивати, поки тісто не стане однорідним, без грудочок.
4. Яблука потрібно вимити і просушити. Очистити від серцевини і нарізати невеликими шматочками. Шкіра шорстка, можна яблука очистити. При бажанні їх можна побризкати лимонним соком і присипати корицею.
5. Наступним етапом потрібно підготувати форму для запікання. Щоб скоринка вийшла апетитна і зажарена, форму потрібно не тільки змастити вершковим маслом, але і присипати манкою або борошном.
6. На дно форми для випікання викласти яблука. Їх повинно бути дійсно багато.
7. Зверху вилити тісто і відправити форму в попередньо розігріту духовку на 40-45 хвилин.