Рецепт «шарлотка» з яблуками і сметаною фото

«шарлотка» з яблуками і сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Фрукти , Яблука , Яйця , Вершкове масло
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги , Шарлотка
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Найзнаменитіший десерт з використанням яблук - це «Шарлотка». Такий пиріг подають до приходу друзів, а також печуть на свято. Розповім, як приготувати «шарлотку» з яблуками і сметаною.

Опис приготування:

Для пирога можна використовувати червоні або зелені яблука, щільні або м'які. Можна нарізати їх шматочками або тонкими скибочками. Яблука можна помістити всередину або тільки на верхівку пирога. Готовий можна прикрасити цукровою пудрою, якщо хочете. Подавайте його тільки після охолодження.

  • Яблука - 3 штуки
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Цукрова пудра - 90 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 200 грам
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Крем - 100 мілілітрів
  • Абрикосовий джем - 1 Ст. Ложка
1
М'яке вершкове масло викладіть в чашу міксера, додайте цукрову пудру і збивайте до утворення світлої маси.
2
Вбийте по одному курячі яйця, потім додайте екстракт ванілі, всипте борошно, розпушувач, корицю і сметану.
3
Вимийте яблука і очистіть їх від насіння, потім наріжте дрібно і додайте в чашу блендера.
4
Форму для випічки застеліть пергаментом, вилийте в неї тісто і розподіліть в рівний шар.
5
Решта яблука наріжте скибочками і викладіть на тісто. Надішліть пиріг на 45-50 хвилин в розігрітий до 180 градусів духовку.
6
Теплий пиріг змастіть абрикосовим джемом, потім остудіть і подавайте до столу.

Схожі рецепти