Рецепт «шарлотка» на житнього борошна фото

«шарлотка» на житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Фрукти , Яблука , Житнє борошно
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Шарлотка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Традиційний яблучний пиріг в цікавому, корисному і дуже смачне варіанті хочу запропонувати вам на замітку. Розповім, як приготувати"Шарлотку" на житнього борошна. Сподіваюся, вам теж сподобається!

Опис приготування:

Поєднання житнього та пшеничного борошна в десерті робить його по-справжньому цікавим. Якщо ви вже втомилися від традиційної"Шарлотки" , то сміливо повторіть в домашніх умовах рецепт. Для аромату ви завжди можете використовувати як ваніль, так і корицю, наприклад.

  • Цукор - 1 Склянка
  • Борошно - 1 Склянка (житнє і пшеничне в рівних пропорціях)
  • Яйце - 3 штуки
  • Яблука - 500 грам (очищені)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
1
Духовку дозволите розігріватися до 180 градусів. Жароміцних форму змажте маслом.
2
Яйця з цукром збийте до пишності.
3
Додайте розпушувач і просіяне борошно. Ретельно перемішайте тісто до однорідності.
4
Очистіть яблука, наріжте тонкими пластинками або невеликими кубиками і викладіть в тісто. Акуратно перемішайте.
5
Перекладіть тісто в форму для запікання і відправте запікатися на 40-55 хвилин до готовності. Перед подачею можете прикрасити пиріг цукровою пудрою.
6
Приємного чаювання!

Схожі рецепти