«шарлотка» на житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний яблучний пиріг в цікавому, корисному і дуже смачне варіанті хочу запропонувати вам на замітку. Розповім, як приготувати "шарлотку" на житнього борошна. Сподіваюся, вам теж сподобається!
Поєднання житнього та пшеничного борошна в десерті робить його по-справжньому цікавим. Якщо ви вже втомилися від традиційної "шарлотки", то сміливо повторіть в домашніх умовах рецепт. Для аромату ви завжди можете використовувати як ваніль, так і корицю, наприклад.
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка (житнє і пшеничне в рівних пропорціях)
- Яйце - 3 штуки
- Яблука - 500 грам (очищені)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
1
Духовку дозволите розігріватися до 180 градусів. Жароміцних форму змажте маслом.
2
Яйця з цукром збийте до пишності.
3
Додайте розпушувач і просіяне борошно. Ретельно перемішайте тісто до однорідності.
4
Очистіть яблука, наріжте тонкими пластинками або невеликими кубиками і викладіть в тісто. Акуратно перемішайте.
5
Перекладіть тісто в форму для запікання і відправте запікатися на 40-55 хвилин до готовності. Перед подачею можете прикрасити пиріг цукровою пудрою.
6
Приємного чаювання!