Шарлотка без кориці
(покроковий рецепт з фото)
Яблука дійсно чудово поєднуються з корицею, проте далеко не всім її смак і аромат до душі. Саме тому я пропоную простий і смачний варіант традиційного пирога без зайвих спецій.
Будемо вчитися, як приготувати шарлотку без кориці. Насправді рецепт нескладний і дуже швидкий в процесі. Що стосується яблук, то я рекомендую вибирати щільні і кислуваті, на мій погляд вони найкраще підходять для пирога. Перед подачею можна присипати його цукровою пудрою, але обережно, шарлотка досить солодка!
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 3 штуки
- Яблуко - 3 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1
Відразу ж можна включати духовку і розігрівати її до 180 градусів. Жароміцних форму змажте маслом і присипте дрібкою борошна.
2
Яйця з'єднайте з цукром і збийте до пишності.
3
Додайте невеликими порціями просіяне борошно і розпушувач, продовжуючи збивати. Тісто має бути повітряним!
4
Яблука вимийте, обсушити, видаліть серцевину (при бажанні можна очистити від шкірки) і наріжте тонкими скибочками.
5
На дно форми викладіть яблука. Можна додати пару ложок соку лимона або трохи цукру, наприклад.
6
Вилийте зверху тісто (акуратно) і відправте форму в духовку приблизно на годинку.
7
Коли з'явилася апетитна рум'яна кірочка, sharlotka готовий.