Щука з рисом і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Щука з рисом і грибами - прекрасне блюдо з вельми простих і доступних інгредієнтів, якому не соромно відвести головну роль на святковому столі.
Ось люблю я такі страви, як щука з рисом і грибами. Це - той випадок, коли всі інгредієнти прості і доступні, процес приготування не дуже виснажливий, а готову страву виходить дуже навіть незвичайним і не буденним. Якщо ви любите щуку - то це блюдо вам однозначно припаде до смаку, а якщо не любите - то це блюдо змусить вас її полюбити. Смачного, друзі!
- Філе щуки - 1 кілограм
- Мал - 100 грам
- Печериці - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Зелень - 100 грам
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль, перець - - За смаком
Мал варимо улюбленим способом. Відкидаємо на друшляк, але не промиваємо.
Лук і шампіньйони дрібно нарізаємо. У сковороді розігріваємо олію, спершу кидаємо туди трохи цибулі, через пару хвилин закидаємо печериці та смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Сир натираємо на середній тертці, зелень дрібно рубаємо. Викладаємо в одне блюдо сир, зелень, рис і гриби.
Перемішуємо.
Беремо філе щуки, кладемо на великий аркуш фольги. Змащуємо маслом, зверху на філе викладаємо нашу начинку.
Другий шматок філе викладаємо зверху на начинку. Акуратно притискаємо. На верхньому філе робимо надрізи (як на фото). Збризгуємо маслом.
Загортаємо рибу у фольгу, кладемо на деко.
Запікаємо 30 хвилин при 200 градусах в фользі, потім фольгу відкриваємо і випікаємо ще 10 хвилин.
Залишається тільки перекласти щуку в Блюда і прикрасити. У мене стандартний набір - зелень, лимон, чорні оливки. Смачного!