Щука в молоці на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Томління в молоці риба набуде більш ніжний смак, таке блюдо можна буде запропонувати навіть дітям, прибравши з м'якоті кісточки. Беріть на замітку рецепт!
Ароматне і соковите блюдо готується з щуки з додаванням молока будь-якої жирності за 20-25 хвилин. Час приготування безпосередньо залежить від величини риби і її нарізки. За бажанням в кінці приготування ви можете додати в ємність подрібнену свіжу зелень, часникову пасту і т.Д.
- Щука - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Молоко - 1 Склянка (будь-якої жирності)
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Масло рослинне - 20 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
Підготуйте необхідні інгредієнти. Рибу заздалегідь очистіть від луски, помістивши в воду, щоб луска не розлітається. Випатрайте, розрізавши черево під головою. Ретельно промийте зовні і зсередини.
Очистіть ріпчасту цибулю від шкірки, наріжте півкільцями. За бажанням використовуйте молодий лук. Прогрійте казан або сковороду з рослинним маслом і всипте в нього лушпиння нарізку. Зменшіть нагрів до середнього і обсмажте все приблизно 1-2 хвилини. Потім викладіть в ємність нарізану на шматочки щуку. Голову і хвіст риби видаліть.
Залийте рибу молоком будь-якої жирності, зменшіть нагрів до мінімального. Чи не тушкуйте щуку в молоці на сильному або середньому нагріві, так як молоко занадто піниться і переллється за край ємності.
Всипте сіль і мелений чорний перець. За бажанням додайте і інші спеції або прянощі, не перебивати вершковий смак.
Гасіть шматочки щуки, не накриваючи ємність кришкою, близько 20 хвилин. Бажано, щоб риба повністю була в молоці. У самому кінці приготування очистіть часникові зубчики, промийте їх у воді і спресуйте в ємність.
Тушкуйте ще 1-2 хвилини і вимкніть нагрів. Викладіть шматочки щуки на тарілку і подавайте з гарніром з картоплі, будь-яким соусом або свіжими овочами. Смачного!