Щука на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай на мангалі готують м'ясо, рідше - овочі або рибу. Спробуйте приготувати щуку на грилі. Блюдо виходить ніжне, соковите і дуже смачне!
Щука обробляється на шматочки, потім маринується і укладається на решітку гриль, після чого рівномірно обсмажується з двох сторін. Можна запекти рибу у фользі, для більш дієтичного варіанту, вийде ніжна і соковита риба без товстої скоринки. Варіант для маринаду можна вибрати будь-який, у мене сьогодні класика - лимонний сік, сіль, зелень і спеції.
- Щука - 800 грам (можна готові стейки)
- Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Лимон - 1/3 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Зелень - За смаком (будь-яка, у мене кінза)
Підготуйте всі інгредієнти.
Shtuku чистий, попатраєте, відріжте голову, хвіст і зріжте плавники. Промийте під проточною водою і наріжте на шматочки бажаного розміру. Хвостову частину я залишила для приготування іншої страви і у мене вийшло 4 стейк, вагою кожен близько 200 грам.
Додайте до стейкам масло, свіжовичавлений сік лимона, подрібнену зелень, сіль і мелений перець за смаком. Перемішайте і залиште рибу маринуватися на 30 хвилин.
Викладіть щуку на змащену маслом грати гриль.
Готуйте до рум'яної скоринки періодично перевертаючи.
Щука на грилі готова. Подавайте рибу з зеленню або улюбленими соусами. Смачного!