Рецепт Щи зі щавлем фото

Щи зі щавлем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Зелень , Щавель
Пісні страви
На обід
Супи , Щи
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

З приходом весни і появою свіжої зелені саме час готувати щі зі щавлем. Смачні, з приємною кислинкою і дуже корисні щі готуються просто і легко, вони обов'язково сподобаються всій вашій родині.

Опис приготування:

З приходом весни і з появою першої зелені я обов'язково готую борщ зі щавлем. Їх можна робити і з м'ясом, і більш легкий варіант - з куркою або просто на воді. Сьогодні я хочу поділитися з вами своїм рецептом приготування щей зі щавлем. Він досить-таки простий, готується страва легко, а виходить смачним і вітамінним, та до того ж ще й ситним.

  • Щавель - 1-2 Пучков
  • Свинячі кістки - 300-400 грам
  • Картопля - 3-4 штук
  • Морква - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Зелень - 1 пучок
  • Яйце - 3-4 штук
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (за смаком)
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 2-2, 5 L
щи зі щавлем - фото крок 1
Насамперед нам необхідно зварити бульйон. Я його готую зі свинячих кісток: заливаю їх холодною водою і ставлю на середній вогонь. Як закипить вода, знімаємо піну, робимо маленький вогонь і варимо 1 час. Хв 15 до закінчення варіння додати сіль. Потім кістки дістаємо з бульйону.
щи зі щавлем - фото крок 2
Чистимо і нарізаємо картоплю невеликими кубиками. Відправимо картопля в м'ясний бульйон.
щи зі щавлем - фото крок 3
Ставимо варитися яйця, заливаємо їх водою і варимо близько 10 хвилин. Їх ми додамо в тарілку при подачі.
щи зі щавлем - фото крок 4
Очищену і помиту моркву натерти на крупній тертці.
щи зі щавлем - фото крок 5
Цибуля, очищений від лушпиння, нарізаємо тонкими півкільцями.
щи зі щавлем - фото крок 6
У гарячу сковороду додаємо вершкове і рослинне масло, потім цибулю і моркву разом, обсмажуємо 5 хвилин. Додаємо їх до майже готового картоплі в бульйон. Додаємо м'ясо, яке обібрали з кісток.
щи зі щавлем - фото крок 7
Свіжий щавель добре промиваємо під проточною водою і нарізаємо невеликими шматочками. Додаємо в бульйон, даємо хвилин 10 покипіти - і вимикаємо готові щи. Нехай настоятися ще хвилин 15. Розливайте гарячі щі по тарілках, прикрасивши свіжою зеленню, додайте розрізане яйце.

Схожі рецепти