Щавлевий суп пісний
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт супу дуже простий, продукти для його приготування є в кожному будинку. Він хороший як в холодному, так і в гарячому вигляді. Суп виходить смачний і легкий, та й готується досить швидко.
Я дуже люблю все страви зі щавлем, при будь-якому зручному випадку намагаюся приготувати щось смачне з нього. А тут рився в своїх засіках і знайшов баночку консервованого щавлю з зеленню. Так як на той момент ще не почався сезон свіжого щавлю, довелося використовувати цей. Приготував смачний борщ зелений. Захотілося легкого простого супчика без м'яса. Рецепт приготування щавлевого супу пісного дуже простий, готується суп швидко. Їсти такий суп можна і в холодному, і в гарячому вигляді. Консервовану зелень можете замінити свіжою. Приємного вам апетиту!
- Картопля - 5-6 штук
- Морква - 1 штука
- Корінь селери - 100 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Зелена частина порею - 1 штука
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Консервована суміш щавлю, петрушки, кропу і цибулі - 500 грам
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки (за смаком)
Чистим картофель, нарізаємо його соломкою. Відправляємо в солону киплячу воду. У мене вийшло води близько 3-х л.
Ріпчасту цибулю очищуємо від лушпиння, нарізаємо кубиками, пір'ям або півкільцями (кому як більше подобається) і відправляємо на розігріту сковороду з рослинним маслом.
Морквину чистимо і нарізаємо соломкою. Додаємо на сковороду до цибулі.
Корінь селери я теж порізав соломкою - і на сковороду, обсмажуємо до напівготовності все овочі. Додаємо їх в каструлю до картоплі.
У мене в засіках залишилася одна баночка консервованого щавлю з зеленню. Додаємо в суп, трошки завадимо його. Якщо у вас свіжий щавель і зелень, то використовуйте її.
Зелену частину цибулі порею теж додамо в суп, нарізаємо його невеликими кільцями. Варимо щавлевий пісний суп 5 хвилин після закипання зі щавлем і подаємо на стіл.