Рецепт Щавлевий борщ фото

Щавлевий борщ
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Щавель
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Борщ, Супи

Варити щавлевий борщ набагато швидше, ніж червоний, але страва виходить не гірше, а на думку мого чоловіка - навіть краще. Ділюся секретом, як приготувати дуже смачний зелений борщ зі щавлем!

Вважається, що борщ повинен бути червоного кольору і з буряком. Я пропоную приготувати щавлевий борщ! Рецепт приготування щавлевого борщу дуже простий - дотримуйтесь цим рецептом і отримаєте в результаті нове і смачне блюдо на обід. Борщ з щавлю по праву займає одне з почесних місць в рейтингу корисних страв. Але не захоплюйтеся і не готуйте його занадто часто - все повинно бути в міру

  • Щавель - 300-400 грам
  • М'ясо - 300 грам
  • Картопля - 300 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Варені яйця - 3 штуки
  • Капуста - 300 грам
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
  • Зелень кропу, петрушки - 50 грам
  • Вода - 2 L
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
щавлевий борщ - фото крок 1
Заливаємо м'ясо водою і ставимо варити бульйон. Якщо хочете щоб він зварився швидше - поріжте м'ясо подрібніше.
щавлевий борщ - фото крок 2
Чистим картофель. Нарізаємо кубиками, соломкою - так, як вам більше подобається.
щавлевий борщ - фото крок 3
Шаткуємо капусту. У мене виявилася тільки пекінська. Вона вариться швидше, ніж білокачанна.
щавлевий борщ - фото крок 4
Чистимо моркву і цибулю. Моркву натираємо на тертці, цибулю дрібно шаткуємо.
щавлевий борщ - фото крок 5
Трохи обсмажуємо на рослинному маслі моркву з цибулею.
щавлевий борщ - фото крок 6
У каструлю з бульйоном закладаємо картоплю, а хвилин через 10 - капусту.
щавлевий борщ - фото крок 7
Додаємо в борщ морквяно-цибульну засмажку.
щавлевий борщ - фото крок 8
Нарізаємо промитий щавель і відправляємо в каструлю. Солимо, перчим. Даємо покипіти хвилин 5.
щавлевий борщ - фото крок 9
Нарізаємо варені яйця кубиками, дрібно нарізаємо зелень і відправляємо все це в каструлю з борщем. Готово! Пора до столу!

Схожі рецепти