Щавлевий борщ
(покроковий рецепт з фото)
Варити щавлевий борщ набагато швидше, ніж червоний, але страва виходить не гірше, а на думку мого чоловіка - навіть краще. Ділюся секретом, як приготувати дуже смачний зелений борщ зі щавлем!
Вважається, що борщ повинен бути червоного кольору і з буряком. Я пропоную приготувати щавлевий борщ! Рецепт приготування щавлевого борщу дуже простий - дотримуйтесь цим рецептом і отримаєте в результаті нове і смачне блюдо на обід. Борщ з щавлю по праву займає одне з почесних місць в рейтингу корисних страв. Але не захоплюйтеся і не готуйте його занадто часто - все повинно бути в міру
- Щавель - 300-400 грам
- М'ясо - 300 грам
- Картопля - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Варені яйця - 3 штуки
- Капуста - 300 грам
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
- Зелень кропу, петрушки - 50 грам
- Вода - 2 L
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Заливаємо м'ясо водою і ставимо варити бульйон. Якщо хочете щоб він зварився швидше - поріжте м'ясо подрібніше.
Чистим картофель. Нарізаємо кубиками, соломкою - так, як вам більше подобається.
Шаткуємо капусту. У мене виявилася тільки пекінська. Вона вариться швидше, ніж білокачанна.
Чистимо моркву і цибулю. Моркву натираємо на тертці, цибулю дрібно шаткуємо.
Трохи обсмажуємо на рослинному маслі моркву з цибулею.
У каструлю з бульйоном закладаємо картоплю, а хвилин через 10 - капусту.
Додаємо в борщ морквяно-цибульну засмажку.
Нарізаємо промитий щавель і відправляємо в каструлю. Солимо, перчим. Даємо покипіти хвилин 5.
Нарізаємо варені яйця кубиками, дрібно нарізаємо зелень і відправляємо все це в каструлю з борщем. Готово! Пора до столу!