Рецепт Щавель на зиму фото

Щавель на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Зелень , Щавель
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Заготовки
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 20 хв.

Хочу поділиться з вами простим способом заготовки щавлю на зиму. Щавель добре зберігається в скляних банках, потім його можна використовувати, наприклад, для приготування зеленого борщу.

Опис приготування:

Заготовити щавель на зиму в домашніх умовах дуже просто. Ретельно перебираємо і промиваємо щавель. Крупно нарізаємо листочки щавлю і кидаємо в киплячу воду, як тільки він поміняє колір, зменшуємо вогонь і знімаємо піну, що утворилася. Відразу ж розкладаємо щавель по стерилізованим баночках. Зберігаємо продукт в холодильнику або прохолодною комори. Хай щастить!

  • Щавель - За смаком
щавель на зиму - фото крок 1
Ретельно перебираємо щавель, удяляя пошкоджені листочки. Потім промиваємо під холодною водою.
щавель на зиму - фото крок 2
Крупно нарізаємо листочки.
щавель на зиму - фото крок 3
Кип'ятимо в каструлі 2-3 літра води і кидаємо в неї щавель.
щавель на зиму - фото крок 4
Щавель змінив свій колір, відразу ж зменшуємо вогонь до мінімуму. Шумівкою знімаємо піну.
щавель на зиму - фото крок 5
Складаємо щавель в стерилізовані банки, вливши трохи рідини, в якій він варився. Закриваємо банки кришками і чекаємо поки він охолоне. Щавель слід зберігати або в холодильнику, або в прохолодному і темному місці.

Схожі рецепти