Рецепт Самса з курячим філе фото

Самса з курячим філе
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , Птах , Курка , Куряче філе
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Страви з начинкою , Пиріжки
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У середній Азії обожнюють самсу. На щастя, традиції східної кухні дійшли і до нас. Ділюся з вами простим рецептом приготування самси з курячим філе. Легка і ситна випічка, яку швидко готувати.

Опис приготування:

Перед вами - простий рецепт приготування самси з курячим філе. Начинка для самси буває різною, але куряче філе дуже добре підходить для такого типу тесту. Традиційно самсу подають до столу в гарячому вигляді, але можна її їсти і холодної. Хай щастить!

  • Борошно - 250 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Куряче філе - 700 грам
  • Цибуля ріпчаста - 200 грам
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Кунжут - За смаком
  • Сіль і перець - За смаком
самса з курячим філе - фото крок 1
Борошно змішати з 1/3 ç.l. Солі. Додаємо масло, терте на тертці. Перемішуємо.
самса з курячим філе - фото крок 2
Вливаємо 100 мл. Холодної води, робимо"ручний заміс" , поміщаємо тісто в морозилку на 30 хвилин.
самса з курячим філе - фото крок 3
Куряче філе промиваємо і змішуємо з подрібненим луком. Солимо і перчимо до смаку.
самса з курячим філе - фото крок 4
Розкачуємо тісто в ковбаску, розрізаємо її на 7-8 частин.
самса з курячим філе - фото крок 5
Розкачуємо тісто в коржі діаметром 12 см. Всередину кладемо начинку.
самса з курячим філе - фото крок 6
Руками формуємо трикутний пиріжки, защипуючи краю тесту.
самса з курячим філе - фото крок 7
Застеляємо деко папером для випічки, викладаємо на нього самсу. Змащуємо пиріжки збитим яйцем, посипаємо кунжутом. Випікаємо в духовці 40 хвилин, температура 180 градусів.
самса з курячим філе - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти