Самса з курячим філе
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
У середній Азії обожнюють самсу. На щастя, традиції східної кухні дійшли і до нас. Ділюся з вами простим рецептом приготування самси з курячим філе. Легка і ситна випічка, яку швидко готувати.
Опис приготування:
Перед вами - простий рецепт приготування самси з курячим філе. Начинка для самси буває різною, але куряче філе дуже добре підходить для такого типу тесту. Традиційно самсу подають до столу в гарячому вигляді, але можна її їсти і холодної. Хай щастить!
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Куряче філе - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 200 грам
- Жовток яєчний - 1 штука
- Кунжут - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
Борошно змішати з 1/3 ç.l. Солі. Додаємо масло, терте на тертці. Перемішуємо.
Вливаємо 100 мл. Холодної води, робимо"ручний заміс" , поміщаємо тісто в морозилку на 30 хвилин.
Куряче філе промиваємо і змішуємо з подрібненим луком. Солимо і перчимо до смаку.
Розкачуємо тісто в ковбаску, розрізаємо її на 7-8 частин.
Розкачуємо тісто в коржі діаметром 12 см. Всередину кладемо начинку.
Руками формуємо трикутний пиріжки, защипуючи краю тесту.
Застеляємо деко папером для випічки, викладаємо на нього самсу. Змащуємо пиріжки збитим яйцем, посипаємо кунжутом. Випікаємо в духовці 40 хвилин, температура 180 градусів.
Смачного!