Салат з шинкою і сухариками
(покроковий рецепт з фото)
Простий, легкий і швидкий в приготуванні, смачний і навіть ошатний, салат з шинкою і сухариками можна приготувати і в звичайний, і в святковий день. Поєднання інгредієнтів відмінне і гармонійне.
Шинка і сухарики - відмінні інгредієнти для салату. Вони добре поєднуються з багатьма продуктами, так що ви можете винайти новий салат, з'єднавши шинку і сухарики з тим, що знайдеться в вашому холодильнику і по своєму смаку. У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати салат з шинкою і сухариками, додавши до основних інгредієнтів лише листя салату і сир. У вас вийде смачне хрустке блюдо, яке прекрасно підійде не тільки для обіду або вечері, але і для святкового столу.
- Салат "айсберг" - 1 штука
- Шинка сиров'ялена - 120-150 грам (пармская, швейцарська, Шварцвальдська)
- Хліб - 4-6 скибочок (або сухарики 120 грам)
- Фета - 150-200 грам
- Соус для салату - 1 штука (у мене готова суміш Knorr)
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Вода - 3 Ст. Ложки
Хліб наріжемо невеликими кубиками і підсушити в духовці або на сухій сковороді.
Ось таку шинку будемо використовувати і ось таку заправку для салату. Зрозуміла справа, що заправку ви взагалі можете приготувати свою улюблену, вид і марка шинки теж ролі не грають.
Тонкі пластинки шинки нарізаємо невеликими шматочками.
І обсмажуємо на сухій сковороді до потрібного вам стану. Мені знадобилося лише трохи підсмажити шинку, щоб вона проявила яскравіше свої смак і аромат.
Листя салату ретельно промиємо і обсушити. Потім руками порвемо на шматочки.
Приготуємо заправку. Розводимо вміст пакетика в воді з маслом. Якщо у вас немає такої заправки, можна змішати оливкову олію з такою ж кількістю лимонного соку, додати суміш італійських трав і трохи солі і меленого перцю.
Сир нарізаємо кубиками.
І приступаємо до складання салату. Його можна подати на одному великому блюді, а можна подати кожному гостю окремо. Виходить 5-6 порцій.
Викладаємо на тарілку листя салату.
Потім додаємо сухарики.
Додамо шматочки сиру.
Тепер - черга шинки.
І поливаємо салат заправкою. Відразу ж подаємо його до столу, щоб сухарики НЕ розмокнули.