Салат з селерою
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти сироїдіння, Рецепти для схуднення
Зима дарує нам багато корисних осінніх овочів, один з яких кореневої селера. Приготувати з нього можна дуже багато салатів, хочу показати вам один з моїх улюблених. Такий салат легко можна зберігати в холодильнику кілька днів. А який смак? Якщо ви ще не пробували, тоді загляньте в мій рецепт!
Отже, розповідаю, як приготувати "салат з селерою" . Для салату візьміть в рівних пропорціях селера кореневої і морква, оцет яблучний або рисовий, можна винний, цукор, сіль і приправу для моркви по-корейськи. Якщо в складі вашої приправи вже є сіль, тоді більше солі не додавайте. У мене ж приправа без солі, тільки трави, я додала приблизно третину, може половинку чайної ложки, тут орієнтуйтеся на свій смак. Підготовлені овочі та спеції залийте гарячою олією, це допоможе розкрити аромат трав і часнику. Дайте настоятися салату не менше 12 годин, а в ідеалі добу. Пробуйте!
- Селера кореневої - 200 грам
- Морква - 200 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Приправа для моркви по-корейськи - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 40 мілілітрів
- Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5-1 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. З кореня селери зніміть шкірку, поріжте соломкою або натріть на тертці для овочів по-корейськи.
3. Морква очистіть, натріть на тертці або порізати соломкою.
4. З'єднайте селера, морква, рубаний часник, сіль, цукор, оцет і спеції для моркви по-корейськи. Якщо в спеціях вже є сіль, тоді додатково її не додавайте.
5. Рослинна олія в сотейнику доведіть до кипіння, полийте овочі, перемішайте.
6. У такому вигляді залиште овочі маринуватися. Я накриваю кришкою і прибираю в холодильник на 12-24 годину.
7. Пробуйте!