Салат з рибою і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як зробити салат з рибою і рисом. Чому? Та тому що цей салат універсальний - дуже ситний, але при цьому вишуканий, та й виглядає красиво! На святковий стіл - саме те!
Серед всіх "загальнонародних" салатів воді олів'є я ось найбільше люблю готувати саме цей салат з рибою і рисом в домашніх умовах. Адже він одночасно поєднує риси і гарніру, і закуски. Ну і салату, зрозуміло! А якщо ви віддаєте перевагу харчуватися правильно, тоді рекомендую цей рецепт приготування салату з рибою і рисом трохи видозмінити, - замість майонезу взяти сметану, а замість сардин - тунця! Всі ж інші інгредієнти досить дієтичні. Бажаю вам дивовижних успіхів у готуванні!
- Сардина консервована - 240 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Майонез - 200 грам
- Мал - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Яйця - 5 штук
1. Займемося підготовчим етапом. Морква, рис і яйця відварюємо. Зрозуміло, в окремих каструлях. Залишимо поки остигати яйця і моркву, а рис викладаємо на дно салатниці.
2. Поверх вже остиглого рису трохи размажем майонезу, і наверх - шар риби з банки. Найкраще її попередньо трохи розім'яти виделкою. Поверх риби - шар подрібненого лука.
3. Наступний етап - це робота з теркою або блендером. Потрібно окремо натерти білки відварених яєць, жовтки, а також морква і сир.
4. Тепер салат поверх лука знову промажем майонезом, потім йде шар білків і майонезу, шар сиру і майонезу, і потім моркву і шар майонезу.
5. Тепер поверх майонезу рівномірно розподіляємо терті яєчні жовтки, і прикрашаємо за бажанням зеленню і зернами граната. Салат готовий!