Салат з пекінської капусти з огірком
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете перекусити легким салатом, то пекінська капуста з овочами - ідеальний варіант. Для поліпшення смаку додається кунжут і зелень, а також соєвий соус у вигляді заправки.
Відмінний салат з пекінської капусти з огірком, який можна приготувати навіть на сніданок на швидку руку. Комбінувати капусту можна з будь-якими овочами, сухариками і навіть відварною або смаженою м'ясом. Заправка також може бути різною: оливкова або рослинне масло, майонез, соєвий або будь-який інший соус.
- Пекінська капуста - 200 грам
- Огірок - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Соєвий соус - 40 грам
1. Пекінська капуста добре поєднується з іншими овочами, кунжутом, соєвим соусом, вареними яйцями, сухариками і м'ясом. Наш рецепт максимально простий - салат з пекінської капусти з огірком.
2. Для початку нам потрібно трохи підсмажити кунжут, щоб він дав особливий аромат і смак нашого салату.
3. Шаткуємо і відправляємо в салатницю капусту. Посоліть і трохи примніть її руками, перемішавши в хаотичному порядку.
4. Нарізаємо огірок півкільцями або кубиками - на ваш погляд. Відправляємо до капусти.
5. Дрібно ріжемо болгарський перець (візьміть для контрасту перець червоного або жовтого кольору) і зелень (я брала петрушку). Також відправляємо в салатницю до інших овочів.
6. Перемішуємо інгредієнти, додаємо за смаком соєвий соус.
7. Можна зробити викладку таку: на самий низ покласти огірок і болгарський перець, зверху - капусту з зеленню і кунжутом. Потім все скропити соєвим соусом. Якщо не любите соус, можна заправити салат оливковою олією.
8. Для різноманітності в салат можна додати кучеряву петрушку і навіть горішки. Особливо пікантний смак йому додадуть кедрові горіхи і кунжут.