Рецепт Салат з морепродуктами фото

Салат з морепродуктами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти, Креветки, Морепродукти, Кальмари
Дієтичне харчування
На святковий стіл, День народження, 8 березня
Салати

Це чудове блюдо італійської кухні сподобається навіть найвибагливішим гурманам. До складу входять не тільки морепродукти, але і риба. Розповім рецепт, як приготувати салат з морепродуктами.

Салат з морепродуктами - це легке, але ситне блюдо. Особлива заправка на основі соку цитрусових тільки надає йому пікантності. Подаю страву на подушці з салатного листя з скибочками лимона.

  • Оливкова олія - 1/2 склянки
  • Лимонний сік - 2 склянки
  • Апельсиновий сік - 1 Склянка
  • Часник - 1 штука
  • Петрушка - 1 пучок
  • Апельсин - 2 штуки
  • Біле вино - 1 Склянка
  • Сіль і мелений перець - За смаком
  • Лимон - 1 штука
  • Омар - 450 грам
  • Креветки - 450 грам
  • Кальмар - 450 грам
  • Гарячкові файл - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Селера - 1 штука
  • Салат - 2 штуки (список)
1
У каструлю наливаю 3-3, 5 літра води, додаю біле вино, перець, сіль, пару зубчиків часнику, 1 стакан лимонного соку, доводжу рідину до кипіння.
2
Омари очищаю і нарізаю крупно, креветки очищаю (кілька залишаю для прикраси), нарізаю їх крупно. Відправляю все в окріп і варю 3-5 хвилин, після цього виймаю і перекладаю в миску.
3
Кальмари очищаю і нарізаю кільцями, відправляю їх в ту ж воду, додаю нарізане філе тріски і варю 2-3 хвилини, потім виймаю. З'єдную всі морепродукти і охолоджують їх.
4
Для соусу: в миску вливаю оливкова олія, додаю по 1 склянці апельсинового і лимонного соку, відвалів кілька зубчиків часнику, подрібнену петрушку. Апельсини мою і очищаю від шкірки, потім поділяю часточками і видаляю тонку плівку, нарізаю крупно і додаю в миску до соусу, перемішую.
5
Моркву і селеру мою і нарізаю соломкою, цибуля чищу і нарізаю тонкими півкільцями.
6
Частина соусу з'єдную з подрібненим овочами, а решта - з морепродуктами, наполягаю кілька годин.
7
Для подачі: мою і витираю листя салату, викладаю їх на блюдо, наступним шаром розподіляю мариновані овочі, а поверх них укладаю морепродукти, прикрашаю лимоном і цільними креветками.

Схожі рецепти