Салат з морепродуктами
(покроковий рецепт з фото)
Це чудове блюдо італійської кухні сподобається навіть найвибагливішим гурманам. До складу входять не тільки морепродукти, але і риба. Розповім рецепт, як приготувати салат з морепродуктами.
Салат з морепродуктами - це легке, але ситне блюдо. Особлива заправка на основі соку цитрусових тільки надає йому пікантності. Подаю страву на подушці з салатного листя з скибочками лимона.
- Оливкова олія - 1/2 склянки
- Лимонний сік - 2 склянки
- Апельсиновий сік - 1 Склянка
- Часник - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Апельсин - 2 штуки
- Біле вино - 1 Склянка
- Сіль і мелений перець - За смаком
- Лимон - 1 штука
- Омар - 450 грам
- Креветки - 450 грам
- Кальмар - 450 грам
- Гарячкові файл - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Селера - 1 штука
- Салат - 2 штуки (список)
1
У каструлю наливаю 3-3, 5 літра води, додаю біле вино, перець, сіль, пару зубчиків часнику, 1 стакан лимонного соку, доводжу рідину до кипіння.
2
Омари очищаю і нарізаю крупно, креветки очищаю (кілька залишаю для прикраси), нарізаю їх крупно. Відправляю все в окріп і варю 3-5 хвилин, після цього виймаю і перекладаю в миску.
3
Кальмари очищаю і нарізаю кільцями, відправляю їх в ту ж воду, додаю нарізане філе тріски і варю 2-3 хвилини, потім виймаю. З'єдную всі морепродукти і охолоджують їх.
4
Для соусу: в миску вливаю оливкова олія, додаю по 1 склянці апельсинового і лимонного соку, відвалів кілька зубчиків часнику, подрібнену петрушку. Апельсини мою і очищаю від шкірки, потім поділяю часточками і видаляю тонку плівку, нарізаю крупно і додаю в миску до соусу, перемішую.
5
Моркву і селеру мою і нарізаю соломкою, цибуля чищу і нарізаю тонкими півкільцями.
6
Частина соусу з'єдную з подрібненим овочами, а решта - з морепродуктами, наполягаю кілька годин.
7
Для подачі: мою і витираю листя салату, викладаю їх на блюдо, наступним шаром розподіляю мариновані овочі, а поверх них укладаю морепродукти, прикрашаю лимоном і цільними креветками.