Салат з куркою і ківі
(покроковий рецепт з фото)
Салат з куркою і ківі не тільки незвичайний на смак, він дуже красиво виглядає на столі. Пікантність в цьому рецепті додають мариновану цибулю і два види зеленої цибулі.
Досить простий салатик. Я довго шукала цікавий рецепт салату з куркою, салати з куркою і ананасом набридли, хотілося чогось незвичайного, знайшла і вирішила поділиться з вами. Зараз думаю про різних варіаціях салату курка-ківі, тут можна фантазії розгулятися…
- Куряча грудка - 1 штука
- Червона цибуля - 1 штука
- Ківі - 2 штуки
- Великий помідор - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Зелений мікс - 1/2 штуки (упаковка)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Цукровий пісок - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
Насамперед наріжте червону цибулю тонкими кільцями і замаринуйте його в суміші масла, білого винного оцту, цукру і такої кількості солі, який буде потрібно вам на весь салат. Злегка пам'ятаєте цибулю руками і залиште на кілька хвилин, поки ви будете готувати інші продукти для салату з ківі і апельсином.
Вимийте помідор, ківі і апельсин. Ківі очистіть від шкірки і наріжте поперек тонкими скибочками. Помідор наріжте часточками, а апельсин очистіть, розділіть на часточки і видаліть всі білі пленочки і насіння, якщо вони є. Розріжте на 2-3 частини.
Куряче філе (попередньо його потрібно відварити до готовності і остудити) наріжте поперек волокон на шматочки товщиною приблизно сантиметр.
Вимийте і висушіть листя обох зелених салатів і порвіть шматочками такого розміру, щоб їх було зручно брати виделкою.
Перекладіть всі підготовлені інгредієнти у великій салатник. Відіжміть червоний маринований лук, додайте його в салат з куркою і апельсином і перемішайте. Заправте маринадом, спробуйте закуску і, якщо це необхідно, трохи досоліть її. Викладіть на плоске блюдо. Салат з куркою і ківі готовий до дегустації, подавайте його на стіл.