Салат з креветками і яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Маючи в наявності трохи варених або смажених креветок, приготуйте разом з ними мікс-салат, використовуючи соковите яблуко, барвисте ківі і свіжу зелень. Таке блюдо буде ідеальним в якості перекусу.
Салат з креветок з яблуком прекрасно підійде для романтичного вечора зі своїми улюбленими під келих ігристого білого вина. Готується він за лічені хвилини і подається відразу ж після приготування, поки фруктова м'якоть не потемніли від контакту з повітрям. Заправляйте страву якісним рослинним маслом.
- Креветки - 60 грам (смажені)
- Листя салату - 3-4 штук
- Яблуко - 1 штука (будь-якого сорту)
- Ківі - 1 штука
- Гірчиця зернова - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 щіпки
- Лимон - 3-4 скибочок
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Листя свіжого салату промийте у воді, просушіть паперовим рушником і викладіть на тарілку. Яблуко промийте у воді, наріжте кружальцями завтовшки 0, 5-1 см. Виріжте серцевину з кожного кола. Викладіть кілька кіл в центр тарілки на листя салату.
Смажені або відварені креветки очистіть від панцира і стравоходу, викладіть їх на яблучну нарізку. Очистіть ківі від шкірки, промийте у воді. Наріжте кружечками або кубиками, за бажанням і додайте до інших інгредієнтів.
Зверху викладіть ще один шар з яблучною нарізки, очищених креветок і нарізки ківі. Додайте зернову гірчицю в хаотичному порядку, викладаючи її між нарізок. Вичавіть лимонний сік і збризніть їм блюдо - оцет не додавайте.
Посоліть і поперчіть салат, збризніть його рослинним маслом: оливковою, соняшниковою, кукурудзяним, але без запаху. Можна замінити масло нежирним майонезом, але не сметаною! За бажанням прикрасьте блюдо свіжою зеленню.