Салат з креветками і салатом «айсберг»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
У цьому рецепті я розповім, як приготувати салат з креветками і салатом"Айсберг" . Блюдо апетитне і легко готується. Підійде до святкового столу як смачна і легка закуска. Смачного!
Опис приготування:
Готувати цей салат ми будемо з великих креветок. У них багато м'яса, та й чистяться вони легко. Очищаючи креветки, не забудьте також вилучити з черевця кишкову вену, її легко знайти, на вигляд вона схожа на червону нитку. Сир для такого салату краще брати твердих сортів, наприклад, чеддер.
- Креветки - 400 грам
- Салат "Айсберг" - 0, 5 штуки
- Яйця - 3 штуки
- Сир - 200 грам
- Майонез - 5 Ст. Ложок
Салат "Айсберг" промиваємо водою від бруду і пилу. Нарізаємо тоненько ножем на рівномірні шматочки (насправді його можна просто порвати руками). Викладаємо в салатницю.
Креветки моєму, варимо в киплячій воді 3 хвилини. Потім очищаємо від панцира. Частина (50 грам) залишаємо для декору, а решта ріжемо половинками або четвертинками і викладаємо в салатницю.
Яйця варимо і чистимо. Нарізаємо кубиками, викладаємо в наше блюдо.
Сир натираємо на тертці і кладемо в салат. Додаємо за смаком майонез, ретельно перемішуємо.
Верх салату прикрашаємо цільними креветками.
Блюдо готово!
Блюдо готово!