Салат з крабовими паличками «Веселий краб»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування салату «Веселий краб» з крабовими паличками. Салат можна назвати яскравим, барвистим, красиво оформленим і дуже смачним.
Кількість порцій: 4
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Крабові палички - 400 грам
- Зелень - 1 За смаком (для прикраси)
- Картопля - 4 штуки
- Естрада, базилік і хмелі-сунелі сушені - 0, 5 чайних ложки
- Морква - 1 штука
- Перець і сіль - 1 За смаком
- Яйце - 3 штуки
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Консервована кукурудза - 1 штука (банку)
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Часник - 4 часточки
- Крем - 400 грам
1. Картоплю відварюємо прямо в шкірці, потім даємо йому охолонути після чого очищаємо. Нарізаємо його маленькими кубиками.
2. Круто відварюємо яйця, очищаємо від шкаралупи. Невеликими шматочками їх нарізаємо.
3. У шкірці відварюємо моркву, приблизно сантиметрів десять від неї відрізаємо. Нарізаємо два гуртка і десять смужок, дивимося на фотографію. Частину, що залишилася морква нарізаємо кубиками.
4. Тепер очищаємо від целофану крабове м'ясо чи крабові палички, і шматочками нарізаємо: кожну паличку розрізаємо вздовж частини на дві або на чотири, а потім нарізаємо впоперек.
5. Тепер займемося приготуванням заправки до салату: додаємо в сметану чорний перець, роздавлений часник, хміль-сунелі, паприка, рослинне масло куркуму і сіль. Все добре перемішуємо.
6. З консервованої кукурудзи зливаємо рідину. Нарізані крабові палички, яйця, моркву і картоплю змішуємо з консервованою кукурудзою. Додаємо сюди заправку і добре перемішуємо. Салат повинен трохи настоятися, а після гіркою викладаємо його на блюдо. Збираємо його в горбок округлої форми. Ніжки і клешні краба ми формуємо зі смужок моркви, а хвостик і оченята - із зелені цибулі. Наш салат готовий.