Салат з кальмарів з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Не завжди можна знайти якісні тушки кальмарів, але якщо все-таки пощастило знайти такі, то спробуйте, як приготувати салат з кальмарів з яйцем. Дуже простий, смачний і поживний.
Кальмари мають ніжний, солодкуватим присмаком, завдяки чому салати з їх використанням завжди виходять смачними. Можна використовувати мінімальний набір продуктів для приготування смачних страв з кальмарами. Дивовижно, але звичайне куряче яйце в поєднанні з зеленню і тушкою кальмара дає неймовірний смак. При бажанні можна додати свіжий огірок або консервовану кукурудзу.
- Кальмар - 400 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Петрушка і кріп - 1 пучок
- Майонез - За смаком
- Солоний огірочок - 1 штука
1. Для того щоб зняти шкірку, ошпарюють кальмари, потім відправляю під холодну воду і легко зчищаю. На вогонь ставлю воду і доводжу до кипіння, почищені тушки відправляю на хвилину, а потім викладаю їх на тарілку і остуджують.
2. Чищу цибулю і нарізаю дрібними кубиками, перекладаю в тарілку і заливаю окропом, мою зелень і нарізаю дрібно. Яйця відварюю круто і нарізаю кубиками.
3. Остигнули кальмари нарізаю соломкою, відправляю їх в салатницю, додаю зелень і яйця, отжимаю цибулю і кладу його до решти інгредієнтів. Заправляю майонезом і перемішую.
4. Готовий салат перекладаю в салатницю і прикрашаю трояндочкою з солоного огірочка.